Pizza in doar 20 de minute by #MihaelaGateste Pizza in doar 20 de minute by #MihaelaGateste
O zi obisnuita de duminica in familia Craciun. Marian se pregateste sa vada o noua cursa de Formula 1, de data aceasta Marele Premiu... Pizza in doar 20 de minute by #MihaelaGateste

O zi obisnuita de duminica in familia Craciun. Marian se pregateste sa vada o noua cursa de Formula 1, de data aceasta Marele Premiu al Rusiei pe circuitul de la Soci, Mihaela, cu treaba prin bucatarie. Si, totusi, este ora pranzului. Ce mancam?

Ca de obicei, baza sta in #MihaelaGateste. Iar, de data aceasta, s-a gandit sa incerce o noua reteta din Cartea de Bucate Herbalife Nutrition. Ceva simplu, care se face in maximum 20 de minute. Zis si facut. Dupa ce a rasfoit cateva pagini, s-a oprit in fata unei retete de pizza.

Si-a adus aminte ca, in fiecare an, Herbalife Nutrition sarbatoreste Ziua Inimii pe 29 septembrie si cat de importanta este sănătatea inimii, dar si mentinerea unui stil de viata sanatos. Si asta, pentru a ne bucura de timp de calitate alaturi de cei dragi tie.

A ales sa foloseasca o reteta in care se regaseste, printre altele, si Beta heart®, o pudra nutritiva de la Herbalife Nutrition care contine ingredientul cheie OatWell™ beta-glucan din ovaz, despre care s-a demonstrat ca actioneaza asupra scaderii colesterolului din sânge*. Produsul nu contine zaharuri, indulcitori artificiali si este bogat in fibre (3 g per masura), fiind o sursa de proteine cu 25 kcal per masura.

Pentru o inimă puternică avem nevoie și de grăsimi sănătoase. Prezența acizilor grași Omega 3 într-o dietă este asociată cu o inimă sănătoasă și funcțională până la vârste înaintate.  Acizii grași Omega 3 sunt grăsimi sănătoase, cu beneficii dovedite asupra inimii, care se regăsesc în peștele gras, precum somonul, dar şi în anumite nuci şi semințe.

O alegere potrivită este și Herbalifeline® Max, un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care conține doi acizi grași esențiali: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), cu beneficii pentru inimă, vedere și creier.

EPA și DHA contribuie la funcția normală a inimii**, precum și la menținerea tensiunii arteriale normale***** și concentrațiilor normale de trigliceride din sânge****. DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului*** și a vederii*** normale. Herbalifeline® Max este o combinație exclusivă care include uleiuri esențiale de cimbru și mentă pentru a elimina orice gust și este încapsulat într-o capsulă unică de gel (care este potrivită pentru vegetarieni).

Am simtit din living mirosul blatului de pizza care se lafaia in cuptor, dar si aroma de oregano folosit in topping-ul de pizza care s-a strecurat destul de usor pe sub usa de la bucatarie. Si, uite asa, ne-am bucurat impreuna de o pizza delicioasa, gata in 20 de minute!

De mentionat ca in reteta, Mihaela a mai folosit si Formula 3 Pudra Proteica Personalizata (F3 PPP), un produs care are 23 kcal și contine 5 g de proteine de soia și zer de inalta calitate pentru dieta ta zilnica. F3 PPP este un produs foarte versatil și poate fi adaugat in sosuri și supe.

Bogata in proteine din soia şi zer, ajuta la dezvoltarea masei musculare slabe şi la pastrarea sanatatii oaselor. Iar ca si topping, a ales Supa de roşii gourmet, o gustare savuroasa şi hranitoare, cu plante mediteraneene, pentru un gust delicios, pe care a transformat-o intr-un topping de senzatie adaugandu-i putin oregano.

Va lasam reteta si speram sa o incercati si voi!

Pentru aluat: 

  • 150 g faina alba organica, plus alte cateva grame pentru presarat pe masa de lucru
  • 2 portii (15g) Beta heart
  • 2 masuri (12 g) Formula 3 PPP
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • un sfert de lingurita de sare
  • 120 ml apa calda

Pentru topping:

  • portie (32g) Supa de Rosii Gourmet
  • o jumatate de lingurita de oregano
  • 50 ml apa
  • 75 g de branza mozzarella

Pentru aluat: Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius sau 160 grade Celsius pentru cel cu ventilator. Amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Framanta bine aluatul timp de 10 minute pana obti un aluat fin, usor care se intinde si apoi modeleaza-l sub forma unei bile. Ca alternativa, poti obtine aluatul cu ajutorul unui mixer sau folosind robotul de bucatarie. Pe o suprafata pe care se presara faina, intinde aluatul pentru pizza, pana cand ajunge la 30 cm in diametru si aproximativ 4-5 mm grosime. Pune aluatul intr-o tava de copt.

Pentru topping: Amesteca Supa de Rosii, oregano si apa, pana cand obții consistenta ketchup-ului. Adauga sosul pe aluat, imprastiindu-l in mod egal si in strat subtire, folosind spatele unei linguri, lasand, 1 cm la margine crustei. Pune mozzarella pe pizza si coace pe etajul inferior al cuptorului, timp de 14-16 minute, pana cand aluatul se umfla si devine auriu. Pont: poti condimenta dupa gust cu sare/piper/usturoi/ alte ierburi sau condimente.

Noi am ales sa ii adaugam peste mozzarella si un strop de piper, dar si cateva frunze de busuioc pentru o aroma desavarsita. Pofta buna!

————————————————————————————————–

*S-a demonstrat că beta-glucanul din ovăz acționează asupra scăderii colesterolului din sânge. Colesterolul cu valoare ridicată este un factor de risc în dezvoltarea bolilorcoronariene. Beta-glucanii contribuie la menținerea colesterolului în limite normale. Efectele benefice sunt obţinute prin consumul unei doze zilnice de 3 g de beta-glucan din ovăz. Boala coronariană are multipli factori de risc, iar modificarea unuia dintre acești factori de risc poate avea sau nu un efect benefic.

**Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de EPA și DHA

***Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de DHA

****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 2g de EPA și DHA

*****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 3g de EPA și DHA

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: