Un număr record de 26,3 milioane de persoane și-au petrecut anul trecut vacanțele în resorturile din zona Caraibelor în 2014, au anunțat oficialii organizației...
caraibeUn număr record de 26,3 milioane de persoane și-au petrecut anul trecut vacanțele în resorturile din zona Caraibelor în 2014, au anunțat oficialii organizației de turism din regiune.

Iar sumele pe care aceștia le-au cheltuit sunt pe măsură: 29 de miliarde de dolari, în creștere cu mai mult de un miliard de dolari comparativ cu anul anterior.

Travel trends: 10 destinaţii de vacanţă pentru 2015

Potrivit repezentanților Organizatiei de Turism din Caraibe, citați de Skift, regiunea a raportat al cincilea an consecutiv de creștere, după o perioadă nefastă în care multe resorturi au fost nevoite să-și închidă porțile. Astfel, din datele organizației, numărul turiștilor a crescut cu 5,3% în 2014, peste media mondială a pieței de travel de 4,7%.

Travel trends: 5 evenimente pe care nu trebuie să le ratați în primăvară. FOTO

Oficialii organizației sunt de părere că printre principalele plusuri pe care regiunea le-a avut în ultimele luni s-au numărat îmbunătățirile aduse aeroporturilor din zonă, care au atras mai multe companii aeriene care au deschis noi rute directe către țările din Caraibe, precum și inaugurarea unor noi hoteluri ale unor branduri internaționale renumite. 

Travel trends: alte 10 superbe “rooms with a view”….şi inspiraţie pentru luna de miere! – Galerie foto

Cuba

Cuba

Partea olandeză a Caraibelor a primit partea leului, Aruba raportând pentru prima dată în istorie peste 1 milion de vizitatori. Republica Dominicană, Cuba și Jamaica au raportat, de asemenea, un număr record al turiștilor, chiar și destinațiile mai mici, precum Haiti, St. Lucia sau Belize, excelând la capitolul înnoptări.

Cea mai mare parte a turiștilor care au vizitat țările și resorturile din Caraibe au venit din Canada, Statele Unite și Europa. În plus, 24 de milioane de vizitatori au venit de pe vasele de croazieră, numărul lor fiind în creștere cu 8% în 2014.

Trends: 23 de străzi de poveste – Galerie foto!

 Potrivit autorităților din turism, Cuba va continua să fie, și în 2015, un punct fierbinte pe harta Caraibelor, țara atrăgând tot mai mulți turiști. Iar odată cu reluarea relațiilor amicale între țara lui Castro și SUA, numărul vizitatorilor ar putea fi suplimentat de și mai mulți turiști americani.  

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: