Persoana de lângă tine stă pe telefon? S-ar putea doar să te evite! Persoana de lângă tine stă pe telefon? S-ar putea doar să te evite!
Telefoanele au fost create ca mijloace de comunicare, dar în era smartphone, acestea sunt folosite de tot mai multe persoane tocmai cu scopul de... Persoana de lângă tine stă pe telefon? S-ar putea doar să te evite!

Telefoanele au fost create ca mijloace de comunicare, dar în era smartphone, acestea sunt folosite de tot mai multe persoane tocmai cu scopul de a obstrucționa comunicarea!

Cum? E simplu! 7 din 10 participanți la un sondaj realizat de cei de la Kaspersky Lab au recunoscut că se prefac, în unele situații, că sunt ocupați doar pentru a evita contactul cu anumite persoane. Pentru tot la fel de mulți utilizatori, telefonul a devenit și un vehicul prin care să-și ascundă inabilitatea de a se adapta la un anumit context social. De exemplu, te afli la o petrecere, nu reușești să te prinzi în discuții și începi să te joci pe telefon tocmai să nu pară că nu vrei să te implici sau că nu știi ce să spui.

De asemenea, telefoanele sunt soluția la care recurg utilizatorii când vor să pară ocupați sau să evite privirea cuiva. 46% dintre persoane recunosc că folosesc un dispozitiv doar ca să treacă timpul mai ușor, iar 44% îl folosesc pe post de distracție zilnică.

Fie că ne ajută să evităm să intrăm în contact cu cineva sau să umplem timpii morți, faptul că ne bazăm constant pe dispozitivele noastre ne creează motive de îngrijorare atunci când nu le mai putem folosi. O treime dintre persoane (34%) își fac griji că se vor plictisi dacă nu vor putea accesa un dispozitiv conectat, iar pe 12% le îngrijorează că nu vor mai putea să pretindă că sunt ocupate.

În orice caz, cei de la Kaspersky Lab le recomandă utilizatorilor să folosească soluții de securitate pentru a-și proteja telefoanele de ”întâlnirile nedorite” cu amenințările digitale, soluții cum ar fi Kaspersky Security Cloud, care vă protejează dispozitivele atunci când ne conectăm la rețele Wi-Fi publice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: