Pepper, mai fierbinte ca orice gadget: 1.000 de japonezi și-au luat robot companion într-un minut Pepper, mai fierbinte ca orice gadget: 1.000 de japonezi și-au luat robot companion într-un minut
La finalul săptămânii trecute scriam despre un proiect în robotică în care miliardarul Jack Ma, proprietarul gigantului chinez din e-commerce Alibaba a decis să... Pepper, mai fierbinte ca orice gadget: 1.000 de japonezi și-au luat robot companion într-un minut

La finalul săptămânii trecute scriam despre un proiect în robotică în care miliardarul Jack Ma, proprietarul gigantului chinez din e-commerce Alibaba a decis să investească o sumă considerabilă.

Pentru Ma s-a dovedit a fi o investiție strategică, robotul Pepper, produs de compania japoneză de telecomunicații Softbank fiind lansat publicului larg (cel puțin celui din Japonia) sâmbătă, 20 iunie. Potrivit CNET, într-un singur minut, toate cele 1.000 de unități produse în prima tranșă destinată japonezilor au fost vândute, prețul simpaticului robot fiind de circa 1.600 de dolari.

Pepper a fost creat pentru a fi un companion domestic, și nu neapărat un servitor care face curat sau spală vasele. Robotul este programat să comunice cu cei din casă, să urmeze comenzi vocale și, potrivit celor de la Softbank, o premieră pe piața de profil, Pepper poate citi emoțiile umane și să acționeze în consecință. În plus, se pare că robotul va putea dezvolta și o personalitate proprie, bazată pe modul în care oamenii interacționează cu el: va fi fericit când va primi atenție și supărat când nu va fi băgat în seamă.

Pepper vine la pachet cu o tabletă care citește sentimentele și are nevoie de un pachet de date cloud și de plata unei asigurări (prețul este de aproximativ 200 de dolari pe lună).

Entuziasmați de acest rezultat, cei de la SoftBank plănuiesc să producă circa 1.000 de unități lunar, un parteneriat global alături de Foxconn și Alibaba asigurând vânzarea la nivel internațional. Pentru moment, următoarea tranșă de Pepper-i va fi vândută tot în Japonia prin luna iulie.

Filmul lui Robin Williams, Bicentennial Man, nu mai mare atât de departe în acest moment, însă, am putea ajunge la un control total al roboților, la fel ca în acțiunea seriei Terminator? Voi ce credeți?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: