Paralela 45: peste 35% din vacanțele de vară, achiziționate la ofertă Paralela 45: peste 35% din vacanțele de vară, achiziționate la ofertă
Conform unui studiu realizat de agenția de turism Paralela 45, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, peste 35%... Paralela 45: peste 35% din vacanțele de vară, achiziționate la ofertă

Conform unui studiu realizat de agenția de turism Paralela 45, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, peste 35% din vacanțele de vară sunt achiziționate prin oferte promoționale, românii așteptând perioadele de reduceri pentru a începe planificarea călătoriilor.

În acest sens, operatorul a vândut aproximativ jumătate dintre locurile pentru vara aceasta prin sistemul de Early Booking, procentul românilor care preferă să își achiziționeze în acest mod vacanțele având o creștere anuală de aproximativ 6-7%.

„Până la data de 1 mai a acestui an s-au vândut peste 40% din locurile pentru vacanța de vară, iar acum tendințele arată o creștere a vânzărilor ofertelor speciale. Aproximativ 35% dintre locurile de vacanță pentru vara aceasta au fost achiziționate recent, prin ofertele speciale pe care le avem. Printre cele mai accesate oferte la nivelul țării sunt cele mai noi destinații din portofoliul Paralela 45, și anume vacanțele în Zakynthos cu plecare din Cluj, Costa Blanca atât din Cluj cât și din București, dar și Rimini”, spune Alin Burcea, președintele Paralela 45.

Potrivit informațiilor agenției, există trei tipuri de oferte pe care le așteaptă românii. Cei mai hotărâți dintre ei accesează ofertele de tip Early Booking, un procent mai mic așteaptă până la apariția ofertelor Last Minute, iar un procent în creștere este al celor care caută ofertele speciale.

Pentru a beneficia de reduceri semnificative și pentru a avea siguranța unei vacanțe plănuite până în cel mai mic detaliu, turiștii încheie cele mai multe vânzări de tipul Early Booking în luna martie.

Cu toate acestea, există un procent de peste 40% dintre turiștii români care nu își planifică din timp vacanțele, ci apelează la ofertele de tipul Last Minute sau urmăresc promoțiile speciale din anumite perioade.

Printre cele mai căutate promoții rămân în continuare cele pentru Grecia, Turcia, Cipru, Spania, Italia, Portugalia sau Franța. Destinații precum Rodos, Corfu, Antalya, Mallorca, Sicilia și Tenerife își păstrează poziția fruntașă în preferințele turiștilor români, observându-se însă și o creștere a interesului pentru destinații precum Rimini.

Reducerile oferite în prezent pentru vacanțele de vară din luna iunie sunt de până la 15% sau 150 de euro, în funcție de destinația aleasă.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: