Orhideea Residence & Spa, primul hotel verde din București care își compensează emisiile de CO2 Orhideea Residence & Spa, primul hotel verde din București care își compensează emisiile de CO2
Orhideea Residence & Spa, cel mai mare Aparthotel și Spa din București, a semnat un contract pe doi ani cu Allcot Group din Elveția,... Orhideea Residence & Spa, primul hotel verde din București care își compensează emisiile de CO2

Orhideea Residence & Spa, cel mai mare Aparthotel și Spa din București, a semnat un contract pe doi ani cu Allcot Group din Elveția, pentru a măsura și compensa emisiile sale anuale de gaze cu efect de seră.

În 2014, Orhideea Residence & Spa a generat în atmosferă o cantitate de 418 tone CO2 (tone de dioxid de carbon sau echivalent), în principal, datorită consumului de energie electrică și termică. Măsurarea amprentei de carbon și compensarea emisiilor de CO2 este o parte componentă a unei strategii mai ample a operatorului turistic, de dezvoltare durabila, care a implicat deja înlocuirea becurilor incandescente cu cele cu LED-uri, cu un consum redus de energie, precum și sortarea deșeurilor și îmbunătățirea utilizarii hârtiei în cadrul companiei.

Cum arată Cartierul Solar, primul ansamblu rezidențial cu energie verde din România

Toate aceste acțiuni cumulate, realizate de către unul dintre cele mai importante centre de cazare cu spa din România, au rezultat într-o cantitate de 15 kg CO2e pe noapte, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din media națională românească a emisiilor de CO2 pentru hoteluri.

„Acest obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 este o parte a dorinței de a crește confortul clienților noștri. Orhideea Residence & Spa este cel mai mare Apartahotel și Spa din București. Cel mai mic apartament este de aproximativ 80 mp și cel mai mare are peste 300 mp. Pentru clienții responsabili, dimensiunea mare a acestor camere poate cauza disconfort intelectual. Cu toate acestea, atunci când știi că amprenta de carbon legată de șederea ta, fie ea în scop de business sau de vacanță, a fost compensată de hotel, sejurul la hotelul nostru devine mai atractiv. Prin urmare, am ales să investim în acest proiect de compensare a emisiilor de carbon generate de Orhideea Residence & Spa pentru confortul clienților, dar și dintr-un spirit avangardist”, a declarat Dragoș Penca, administratorul Orhideea Residence & Spa.

Green trends: eco-revoluţia din construcţii

Proiectul ales de Orhideea Residence & Spa pentru a compensa emisiile inevitabile de gaze cu efect de seră este un proiect forestier, care protejează pădurea, dar și fauna din zona respectivă. Strategia „emisii de carbon zero” a fost implementată în România cu ajutorul Carbon Expert, partener oficial Allcot pentru Europa de Est. Programul de sustenabilitate Allcot, promovat în Europa de Est de Carbon Expert, oferă companiilor soluții pentru gestiunea poluării și creșterea eficienței în exploatare.

„Proiectele noastre pentru operatorii economici din Europa de Est, de reducere voluntară a poluării, sunt premergătoare politicii internaționale a ONU pentru reducerea obligatorie a poluării. Ceea ce astăzi este voluntar la costuri minime, mâine va fi obligatoriu, la costuri mult mai mari. Exemplul cel mai concludent este dat de marii poluatori din România: termocentrale, fabrici de ciment etc., care înainte de introducerea schemei obligatorii de reducere a poluării și-au implementat, voluntar, diverse tehnologii contra poluării la costuri net inferioare operatorilor care au făcut acest lucru în ultimul moment, sub presiunea sancțiunilor guvernamentale. Un lucru este clar: poluatorul plătește. Noi venim cu soluții pentru diminuarea acestor costuri”, spune Casiana Fometescu, Carbon Expert.

Orhideea Residence & Spa este cel mai mare Aparthotel și Spa din București, oferind 80 de apartamente de 1 sau 2 dormitoare, complet echipate cu o bucătărie, salon și balcon, variind în mărime de la 80 mp la 316 mp pe apartament. Centrul spa se întinde pe mai mult 3000 mp și include o gamă completă de tratamente corporale si faciale, hamam, saune, băi Kneipp, salină, piscină si fitness.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: