Optima – nou centru de business la Iași Optima – nou centru de business la Iași
Centrul Optima care se deschide la Iași este de o importanţă vitală pentru dezvoltarea companiei construită cu capital autohton, pe o piaţă în creştere... Optima – nou centru de business la Iași

Centrul Optima care se deschide la Iași este de o importanţă vitală pentru dezvoltarea companiei construită cu capital autohton, pe o piaţă în creştere de la an la an, însă dominată de corporaţii. „100 de locuri de muncă în Iaşi înseamnă un pas mare pentru Optima, dar şi o oportunitate binevenită inclusiv pentru tinerii studenţi sau absolvenţi din cel mai important oraş al Moldovei” declară Daniel Mereuţă, Director general Optima.

Este deja un fapt ştiut că îndustria outsourcing-ului crește constant și implică peste 2% din numărul total al angajaţilor din România, iar ritmul nu scade deloc, dimpotrivă, dezvoltarea fiind cuvântul de ordine și în 2016 . „Deschiderea centrului din Iași este un proiect important pe care îl pregătim de mai mult timp, pe fondul unui ritm de creștere al companiei de 30% anual. Ne dorim să ne consolidăm creșterea prin această extindere locală susținută de o investiție de peste 200.000 de euro în acest an. Am demarat deja procesul de recrutare atât pentru echipa de management dar și pentru  celelalte poziţii de specialiști” declară Daniel Mereuţă.

Optima va demara activitatea efectivă la Iaşi din februarie. „Suntem în plină campanie de recrutare. Nimeni nu începe însă lucrul fară o serie de traininguri care pot chiar şi să îi descalifice pe cei mai puţin motivaţi.  Nu vrem să angajăm ca să bifăm un număr de angajați, investim în oameni, sunt multe oportunități de dezvoltare ulterioară, deci suntem foarte atenţi la echipa noastră. În opinia mea Iașiul este într-o etapă de dezvoltare extraordinară, sunt mulți tineri competenți, deschiși și dornici de dezvoltare, orașul se transformă rapid și există mult potențial și pe viitor”, precizează Daniel Mereuţă.

În procesul de recrutare sunt căutați atât proaspeți absolvenți de facultate, dar și persoane cu experiență care își doresc stabilitate și oportunități de dezvoltare. Avem parteneri cu care lucrăm de mult timp, alături de care ne extindem, prin urmare gândim și construim pe termen lung.

„Munca într-un centru de outsourcing nu este foarte cunoscută publicului larg, există câteva idei preconcepute însă realitatea este alta. În spatele unei persoane bine pregătite există zeci de ore de training, de workshop-uri, de coaching, se învață foarte multe lucruri din diverse industrii și domenii de activitate”precizează Daniel Mereuţă.

Optima face acest pas firesc în dezvoltarea companiei, bazându-se pe parteneriate cu companii multinaționale din domeniul telecomunicațiilor, serviciilor financiare sau utilităților. „Noi mergem la Iaşi cu intenţia de a crea acolo un al doilea centru operațional companiei, care să completeze capacitatea celui din Bucureşti și care să ne asigure nu numai creștere organică, ci un nivel și mai ridicat de calitate și performanță. Este posibil să ajungem la 100 de angajați în acest centru pâna la sfarșitul anului” menționează Daniel Mereuţă.

Compania Optima a fost înfiinţată în 2010 şi are sediul în Bucureşti, fiind membră în The Association of Business Service Leaders (ABSL). Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri în factoring, cumpărare și recuperare de creanţe,  cu o valoare anuală a finanţărilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are acţionariat majoritar românesc, iar minoritar fondul de investiţii britanic North Bridge Capital Partners.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: