Cisco, alături de comunitatea internațională pentru antreprenoriat Pioneers, anunță deschiderea oficială a înscrierilor în programul Cisco Entrepreneurs in Residence (EIR), în premieră pentru Europa....

startupCisco, alături de comunitatea internațională pentru antreprenoriat Pioneers, anunță deschiderea oficială a înscrierilor în programul Cisco Entrepreneurs in Residence (EIR), în premieră pentru Europa. Lansat acum un an, acest program dorește să accelereze cercetarea în domeniile Internetului Tuturor Lucrurilor, securității cibernetice, big data și orașelor inteligente, prin susținerea atât din punct de vedere financiar, cât și tehnologic a start-up-urilor din Europa aflate într-un stadiu incipient de dezvoltare, adresându-se astfel și afacerilor din România.

Cisco și Pioneers vor colabora în a selecta între 5 și 10 start-up-uri, iar pe lângă sprijin financiar, aceste afaceri vor avea acces la aplicații software, iar antreprenorilor li se va oferi posibilitatea de a colabora într-un spațiu de lucru comun cu echipele de ingineri și dezvoltare de produse din cadrul Cisco.

Procesul de selecție, structurat în câteva etape, va fi unul riguros, rezultatele acestuia urmând să fie anunțate în cadrul cunoscutului festival Pioneers, care va avea loc între 29 și 30 octombrie la Viena. Evaluarea  proiectelor  se va concentra, printre altele, pe viabilitatea planurilor de afaceri ale firmelor, pe coeziunea echipelor, dar și pe gradul de aliniere al acestora cu viziunea Cisco privind dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor.

Finaliștii vor beneficia de sprijin din partea Cisco și a partenerilor săi  în dezvoltarea și testarea de tehnologii,  timp de șase luni de zile, la sediul companiei de la Viena.

Scopul Cisco este acela de a crea un mediu propice de dezvoltare pentru start-up-uri, care să ajute la crearea rapidă de soluții și produse, antreprenorii având acces la  resursele Cisco.

Programul Pioneers Startup, parte a inițiativei Cisco Entrepreneurs in Residence, oferă participanților o vizibilitate sporită în fața fondurilor de investiții, partenerilor și industriei de profil, oferindu-le totodată posibilitatea de a-și prezenta inovațiile tehnologice în cadrul festivalului Pioneers.

Un prim grup de șase start-up-uri din Silicon Valley, care a fost selectat prin intermediul Cisco EIR în aprilie 2014,  beneficiază deja de experiența unei echipe de conducere din cadrul Cisco, dar și de sprijinul partenerilor săi.

Antreprenorii români care doresc să își înscrie proiectele în program trebuie să completeze acest formular online.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: