Pe 7 august, opera Benvenuto Cellini, compusă de Hector Berlioz va putea fi vizionată la Grand Cinema & More. Opera a fost pusă în...

Benvenuto_landscapePe 7 august, opera Benvenuto Cellini, compusă de Hector Berlioz va putea fi vizionată la Grand Cinema & More. Opera a fost pusă în scenă  la English National Opera de celebrul regizor britanic Terry Gilliam, cunoscut ca realizatorul unor filme-cult precum Brazil sau Fear and Loathing in Las Vegas. Înregistrat pe 17 iunie, spectacolul va fi difuzat joi, 7 august, începând cu ora 20:30.

Benvenuto Cellini a lipsit din repertoriul internaţional o bună perioadă de vreme din cauza aşa-numitelor excese musicale, precum complexitatea şi bogăţia detaliilor sau imaginaţia debordantă a autorului. În anul 2007, piesa a revenit în atenţia publicului și s-a bucurat de o apreciere deosebită în cadrul Festivalului de la Salzburg.

Chiar dacă misiunea lor a fost una dificilă, Gilliam și English National Opera au reușit să îmblânzească fiara: producția este un adevărat triumf – debordant de colorată și extrem de inventivă, dar nicio clipă artificială sau excesivă. Punerea în scenă se ridică la cele mai înalte standarde ale teatrelor din West End”, remarcă prestigiosul ziar britanic The Daily Telegraph.

Acțiunea se revarsă cu exhuberanță asupra spectatorilor, chiar înainte de finalul uverturii, cu apariția unei trupe de actori, acrobați și personaje urcate pe catalige, care reafirmă capabilitatea lui Gilliam de a recrea de fiecare dată adevărate galerii de imagini grotești și ușor anarhice”, spune autorul recenziei din coditianul The Guardian.

Opera prezintă povestea faimosului bijutier şi sculptor Benvenuto Cellini, care, deghizat în călugăr, fuge cu Teresa, fiica trezorierului papal. În agitaţia produsă, un om este ucis, iar Cellini este acuzat de crimă. Pentru a putea obţine graţierea, acesta trebuia să termine o statuie pentru Papă în doar câteva ore.

Spectacolul Benvenuto Cellini este ultimul eveniment cultural din stagiunea de vară 2014 a Grand Cinema & More.

Benvenuto Cellini - Corinne Winters & Michael Spyres Benvenuto Cellini - Michael Spyres & Paula Murrihy Benvenuto Cellini

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: