Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, continuă angajările de programatori pe tehnologiile .NET și SharePoint. Compania a recrutat și pregătit, până...
Alexandru LapusanZitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, continuă angajările de programatori pe tehnologiile .NET și SharePoint.

Compania a recrutat și pregătit, până în acest moment, 10 specialiști, și urmează ca, până la sfârșitul anului viitor, să ajungă la o echipă de 30 specialiști în tehnologii Microsoft. Cel mai important client pentru departamentul de proiecte Microsoft al Zitec este UMT Consulting Group, companie globală ce furnizează soluții și servicii pentru managementul proiectelor.

Dacă în 2013, când a fost încheiat parteneriatul cu UMT, Zitec se angaja să recruteze și să ofere training, până la sfârșitul acestui an, pentru un număr de 20 de specialiști, cererea de proiecte ale UMT și din partea altor clienți a determinat compania să extindă echipa.

„Proiectele pe care UMT le desfășoară în principal pentru clienți din afara țării, dar și alte proiecte câștigate recent de firma noastră, necesită un ritm de creștere mai accelerat din punct de vedere al membrilor echipei. Ca urmare a acestui lucru, până la finalul lui 2014 avem în plan să extindem echipa la 30 de experți dedicați proiectelor Microsoft”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

“Parteneriatul nostru cu Zitec este extrem de important și ne-a permis o creștere rapidă a capacităților de dezvoltare software în București, în paralel cu centrul UMT de la Cluj. Compania noastră investește și dezvoltă software în România de aproape 14 ani și a vândut către Microsoft în 2006 produsul UMT Portfolio Manager – o aplicație dezvoltată 100% în România. Zitec este un partener de top, ce pune accent pe calitate și transparență”, a declarat Cătălin Olteanu, președinte al UMT 360.

Cele mai multe poziții pentru acest departament sunt deschise pentru dezvoltatori si testeri software .NET și SharePoint, iar proiectele pentru care lucrează aceștia provin de la companii de top, din toată lumea. De exemplu, printre clienții UMT se numără Coca Cola (Australia), Lego (Germania), MAN Diesel (Danemarca), Volksbank (România), Aditya Birla (India), Shell, Pfizer, General Electric (SUA).

În afară de job-urile pentru specialiști în tehnologiile .NET și SharePoint, Zitec are deschise poziții în cadrul companiei și pentru alte specializări – software engineer în test, project manager, experți în PHP, Drupal și Magento. Constant, producătorul românesc de aplicații online organizează internship-uri pentru studenți și absolvenți ai facultăților de profil, la care gradul de retenție este de 90%.

 „Investim permanent în dezvoltarea echipei, în creșterea competenţelor tehnice ale membrilor ei, dar şi în zona de soft-skills și în programe de certificare profesională şi training pentru consolidarea competenţelor de leadership ale echipei de conducere, atât la nivel de top, cât şi de middle management”, a precizat Lăpușan.

Zitec a recrutat, de la începutul anului, 26 de colegi noi, iar până la finalul lui 2013 estimează să ajungă la o echipă formată din peste 90 de membri. Compania a încheiat anul trecut contracte cu 57 de persoane în cadrul echipei.

Zitec este una dintre companiile lidere din industria IT din România, specializată în dezvoltarea de produse şi aplicaţii online complexe. Cu circa 50% din venituri provenite din proiecte externe, dezvoltate în SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Italia sau Danemarca, succesul Zitec este confirmat şi de referinţele primite din partea unor clienţi de top, precum JW Marriott, Mercedes-Benz, Amadeus, Bullguard sau LaFarge. Zitec acţionează ca un incubator tehnologic, şi furnizează servicii şi suport companiilor aflate în primele stadii de dezvoltare. Expertiza tehnologică, dezvoltarea de software şi finanţarea sunt principalele servicii oferite portofoliului actual de companii: Zipongo.com, VideoPublishing.com, HuddleHero.com, editura HAC!BD. Zitec dezvoltă, de asemenea, proiecte proprii, precum HotelPeeps.com, ZAFF.ro şi Zidox.com.

UMT Consulting Group este cel mai mare partener de implementare Microsoft Project Server, instrument pentru managementul proiectelor – prezentare, funcționalități, capabilități pentru bugete și costuri și rapoarte noi – din zona Americii de Nord. Compania UMT a primit distinctia „Microsoft Partner of the Year” în 2010 și 2013, a fost finalistă „Microsoft Partner of the Year” în 2011 și 2012. În 2012, Gartner a listat UMT ca „vizionară în domeniul Integrated IT Portfolio Analytics” și „Cool Vendor” în  „Project & Portfolio Management”.

În urmă cu cinci ani, UMT a reintrat pe piața locală, cu o divizie de software la Cluj-Napoca. Linia de produse dezvoltată pe platforma Microsoft EPM a început cu UMT Project Financial Server 2010, care a evoluat mai târziu în UMT Project Essentials și UMT 360.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: