Oktal.ro, unul dintre cele mai importante magazine online specializate pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice, estimează un plus de circa 20% în...
Showroom OktalOktal.ro, unul dintre cele mai importante magazine online specializate pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice, estimează un plus de circa 20% în vânzări între 1 septembrie și 15 octombrie.

Oficialii retailerului observă că un număr ridicat de românii achiziționează, odată cu începutul lunii septembrie, diverse produse nu doar pentru întoarcerea la școală și facultate, ci și pentru birou.

După o vară în care s-au cumpărat cu precădere smartphone-uri și gadget-uri, începutul lunii septembrie a adus cu sine un reviriment și pe alte categorii de produse comercializate de magazinul online Oktal.ro. Astfel, reducerile de până la 30% oferite de retailer clienților săi, a atras și vânzări în creștere pentru laptopuri, calculatoare, componente PC, imprimante sau tablete.

“Am început campania Back to School pe data de 1 septembrie și o vom finaliza pe 15 octombrie, iar în această perioadă mizăm pe vânzări mai mari cu 20% față de același interval din anul trecut. Avansul pe care îl vom înregistra în acest sezon se datorează mai ales dezvoltării comerțului online și măririi încrederii românilor în acesta. Consumatorii români aleg din ce în ce mai mult să cumpere de pe internet pentru a economisi timp și pentru a putea beneficia de anumite oferte la care nu au acces în alt mod”, a declarat Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deține magazinul online Oktal.ro.

După cum arată managerul general al Oktal.ro, sezonul Back to School reprezintă un prilej de înnoire a  birourilor din România, multe companii locale alegând, în intervalul 1 septembrie – 15 octombrie, să își înlocuiască vechile echipamente cu unele noi.

“Este un proces natural, deoarece pe parcursul verii se iau multe concedii, iar investițiile sunt reduse. Însă, odată cu venirea toamnei, românii se întorc la birou și, practic, se lucrează la capacitate maximă. În plus, toamna este un anotimp bun pentru a face angajări, drept pentru care și achizițiile de calculatoare și laptopuri noi cresc”, a explicat Dan Dumitrescu.

Reducerile oferite de Oktal.ro cu ocazia Back to School evidențiază o îmbunătățire și în ceea ce privește valoarea medie a coșului de cumpărături, care a crescut de la 800 de lei, în trimestrul anterior, la 1.200 de lei, începând cu 1 septembrie. De la startul campaniei Back to School, magazinul online a vândut laptopuri care costă și peste 3.000 de lei.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: