O dimineaţă pe fugă? Micul dejun? O dimineaţă pe fugă? Micul dejun?
Când ne grăbim, facem multe greşeli iar unele dintre acestea ne afectează sănătatea. Ritmul din ce in ce mai alert de viaţă ne face... O dimineaţă pe fugă? Micul dejun?

Când ne grăbim, facem multe greşeli iar unele dintre acestea ne afectează sănătatea. Ritmul din ce in ce mai alert de viaţă ne face să respectăm tot mai puţin regulile unei vieţi sănătoase. Mesele, ca şi orele de somn, sunt împinse tot mai târziu, amânate sau chiar anulate, pentru a mai câştiga ceva timp.

Micul dejun este masa pe care o sacrificăm cel mai uşor, fie prin alegerea alimentelor nepotrivite fie prin neglijare. În fapt, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că influenţează nu doar nivelul de energie, ci şi dorinţa de a consuma anumite alimente pe tot parcursul zilei…deci şi dimensiunea taliei!

“E important să mâncăm, dar e şi mai important ce mâncăm. E nevoie de nutrienţi din toate grupele care să ne asigure “combustibil” pentru mai mult timp. Singurul mic dejun sănătos şi echilibrat este cel care oferă o combinaţie de proteine şi carbohidraţi complecşi, care îţi echilibrează nivelul de zahăr din sânge şi menţine senzaţia de saţietate timp de cel puţin trei ore,” ne sfătuieşte medicul nutriţionist Corina Zugravu.

“Prieteni la îndemână…carbohidraţii

Carbohidraţii simpli consumaţi dimineaţa – cereale cu zahăr rafinat, pâine albă, pâine prăjită – duc la o creştere imediată a nivelului de zahăr din sânge, ceea ce face organismul să secrete o cantitate substanţială de insulină. Insulina înlătură zahărul din sânge, transformând excesul de zahăr în grăsime. Rezultatul este un nivel scăzut de zahăr în sânge, care la rândul său provoacă dorinţa de a consuma şi alţi carbohidraţi.

Nu mănânc dimineaţa. Ce mi se întîmplă?

Când nu mâncaţi nimic la micul dejun, nivelul de zahăr din sânge scade sub valorile normale, ceea ce determină o scădere a nivelului de energie şi vă stârneşte dorinţa de a consuma diverse alimente neportrivite. Încă o dată, recurgeţi la carbohidraţi simpli pentru a obţine o creştere rapidă a nivelului de zahăr din sânge, dar şi pentru a vă calma foamea şi a elimina senzaţia de energie scăzută.

Un mic dejun sănătos şi uşor de preparat

Un mic dejun echilibrat, bazat pe proteine şi carbohidraţi complecşi aprovizionează corpul cu nutrienţii şi energia vitală de care aveţi nevoie, fără a determina o creştere a nivelului de zahăr şi insulină, şi astfel vă ajută să evitaţi dependenţa de carbohidraţi pe parcursul zilei. În acest fel, vă puteţi controla pofta de mâncare, vă scade dorinţa de a consuma snack-uri periculoase iar organismul îşi foloseşte propriile rezerve de grăsime pentru a genera mai multă energie.

“Alegerea celor mai potrivite alimente dimineaţa te ajută să ai un tonus bun şi energie şi să îţi controlezi foamea care te poate surprinde între mese,” a încheiat Dr. Corina Zugravu

Herbalife îţi propune o alternativă de mic dejun complet, uşor de preparat şi foarte gustos !

Un mic dejun echilibrat furnizează nutrienții esențiali, crește capacitatea de concentrare, ceea ce îți va îmbunătăți nivelul performanțelor zilnice.

Shake F1 Menta si CiocolataShake-urile Formula 1, o masă hrănitoare în 5 minute

Shake-urile Formula 1 conţin o combinaţie echilibrată de proteine, carbohidraţi complecşi vitamine şi minerale – Formula 1 este rapid, delicios şi uşor de preparat. În plus poţi obşine reţete creative dacă o combini cu fructele tale preferate.

Dacă preferi fructele, sucurile naturale, nucile sau iaurtul, acestea se pot adăuga, rezultatul fiind o masă exact pe gustul tău.

ceai-HBL-cana-mare_1Revigorează-te cu Ceaiul Instant pe bază de plante

Îţi începi ziua cu un esspreso lung sau o cană de cafea cu lapte bogată în calorii? O cantitate prea mare de cafeină, zahăr şi lapte te pot face să te simţi obosit, iritabil şi cel mai probabil te vor face să iei în greutate.

Cu doar 6 kcal, Ceaiul instant pe bază de plante poate fi savurat atât cald cât şi rece.

Pahar-apa-si-Aloe-VeraPotoleşte-ţi setea cu Băutura Concentrată cu Extract de Aloe, Herbal Aloe

Dacă nu te simţi în formă maximă, una dintre cauze poate fi faptul că nu ai băut suficiente lichide. Dacă apa ar avea gust delicios de aloe şi mango, ţi-ar fi mai uşor să bei suficientă, nu? Astfel îi vei oferi corpului cantitatea necesară de lichide pentru a se simţi bine şi hidratat.

Băutura Concentrată cu Extract de Aloe şi Mango este o alternativă delicioasă la sucurile şi băuturile bogate în zahăr.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: