O agenție specializată în HR lansează un Index care va lua pulsul economiei în timp real O agenție specializată în HR lansează un Index care va lua pulsul economiei în timp real
Compania Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, lansează Smartree Workforce Index, un instrument care oferă o... O agenție specializată în HR lansează un Index care va lua pulsul economiei în timp real

Compania Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, lansează Smartree Workforce Index, un instrument care oferă o sinteză a evoluției recrutărilor, a creșterii salariale și a bunăstării angajaților. Noul index va putea fi utilizat atât de către analiști pentru predicții de piață, cât și de angajați, pentru a fi la curent cu trendurile din economie.

Indexul dezvoltat de Smartree ia în calcul date reale obținute din sectorul privat. Aceste date sunt anonime și servesc ca un indicator al sănătății economiei, în contextul înregistrării și măsurării în timp real a schimbărilor din cadrul pieței muncii. Astfel, Smartree Workforce Index are capacitatea de a oferi o imagine de ansamblu care să anticipeze evoluția economiei.

”Scopul dezvoltării Indexului Smartree a fost să avem o imagine în timp real a economiei. În acest sens, am dori să fie un element de analiză pentru profesioniști, deoarece fiecare dintre indicatorii luați în calcul poate fi corelat în mod direct sau indirect cu evoluția macroeconomică a României. Ne așteptăm de aceea să ajungă să fie utilizat de către analiștii din întreaga piață, astfel încât să devină un instrument de referință”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Pentru realizarea Indexului, Smartree ia în calcul peste 200 de companii, care activează în toate industriile din domeniul privat și care rulează în medie afaceri de peste 2,5 miliarde de euro.

În ceea ce privește gradul de dificultate a utilizării noului instrument de analiză dezvoltat de Smartree, diferența față de un index care este urmărit în mod normal este că acesta poate fi folosit și de către cei care nu sunt specialiști în domeniile financiar, HR, fiind foarte ușor de intrerpretat.

Index Smartree 2015”Ne dorim să fie atât un indice predictiv folosit de profesioniști pentru aflarea trendurilor viitoare ale economiei, cât și un indice popular (Smartree Wellbeing Index), pentru angajații care vor să urmărească de exemplu creșterile salariale de la lună la lună”, explică Adrian Stanciu.

Numărul angajărilor din sistemul privat, mai mare cu 11% în 2015

Potrivit datelor Smartree Workforce Index, salariile din mediul privat s-au majorat anul trecut cu 4,41% față de 2014 și valoarea bonusurilor oferite de angajatori a fost mai mare cu aproape 19%, în condițiile în care numărul angajărilor a fost în creștere, cu aproximativ 11% față de anul precedent.

Deoarece creșterea economiei este legată direct proporțional de ritmul angajărilor, se poate trage concluzia, din aceste date, că trendul la nivelul întregii piețe este unul pozitiv.

Și concediile de odihnă reprezintă un indicator cheie în analiza stării de ansamblu a economiei și în special a bunăstării angajaților. Anul trecut, numărul acestora a crescut cu 11,56% față de 2014, ceea ce poate însemna, spre exemplu, că firmele au angajat mai multe persoane și că angajații pot pleca în concediu de odihnă fără ca activitatea departamentului în care lucrează aceștia să fie întreruptă.

Smartree a fost înființată în anul 2000 și oferă o gamă completă de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu. La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții informatice integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 450.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: