Noul site al Ministerului Culturii, făcut pro bono de Zitec Noul site al Ministerului Culturii, făcut pro bono de Zitec
Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a dezvoltat pro bono noul site al Ministerului Culturii, www.cultura.ro,  ca parte a eforturilor de... Noul site al Ministerului Culturii, făcut pro bono de Zitec

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, a dezvoltat pro bono noul site al Ministerului Culturii, www.cultura.ro,  ca parte a eforturilor de susținere pe termen lung a tehnologizării instituțiilor publice.

Proiectul a fost dezvoltat la inițiativa Ministerului Culturii din luna iunie a acestui an și a avut o echipă dedicată din cadrul producătorului de aplicații, care a inclus un project manager, designeri, programatori și specialiști quality assurance. Serviciile furnizate pro bono de către Zitec pentru Ministerul Culturii au constat în dezvoltare software pe platforma open-source Drupal 8 precum și instruirea personalului Ministerului în utilizarea acestei platforme.

Principalele obiective ale noului website au fost simplificarea structurii, dar și a interfeței de administrare, adaptarea la tehnologiile mobile, descrierea cât mai eficientă a activităților desfășurate, o mai mare ușurință în navigare și actualizare. De asemenea, au fost făcute update-uri la nivelul identității vizuale și al tipurilor de conținut, precum infografice.

Proiectul se alătură altor inițiative Zitec care vizează tehnologizarea sectorul public, precum Regista, aplicația de tip SaaS (Software-as-a-Service) ce permite controlul documentelor de registratură, distribuirea eficientă a informațiilor, precum și generarea facilă și accesul instant la rapoarte specifice. Aceasta reduce semnificativ timpul dedicat clasificării și repartizării documentelor către angajați pentru puncte de vedere, rezoluții, informare și rezolvare.

”Soluția tehnică pentru cultura.ro este bazată pe Drupal 8, o platformă open-source ce va permite Ministerului să gestioneze și modifice site-ul cu personal intern sau cu orice furnizor dorește. Acest lucru ar trebui să fie valabil pentru orice software la comandă achiziționat din fonduri publice”, a spus Alexandru Lăpușan, CEO Zitec.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: