Noul Cod Fiscal duce plafonul de deductibilitate pentru asigurările private de sănătate la 400 de euro Noul Cod Fiscal duce plafonul de deductibilitate pentru asigurările private de sănătate la 400 de euro
Potrivit informațiilor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), unul dintre aspectele importante aduse de noul Cod Fiscal este ridicarea... Noul Cod Fiscal duce plafonul de deductibilitate pentru asigurările private de sănătate la 400 de euro

Potrivit informațiilor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), unul dintre aspectele importante aduse de noul Cod Fiscal este ridicarea plafonului de deductibilitate acordat pentru asigurările private de sănătate, de la 250 euro, la 400 euro pe an/persoană. 

Facilitatea fiscală a fost extinsă și pentru primele plătite individual, nu doar pentru cele susținute de către angajator și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Astfel, deductibilitățile pentru asigurările private de sănătate pot ajunge la un nivel cumulat (angajat și angajator) de 800 de euro pe an/persoană.

Efectele pozitive ale dezvoltării implicite a segmentului asigurărilor private de sănătate vor fi multiple: cheltuielile acoperite de polița de sănătate vor fi suportate de asigurător, degrevând astfel sistemul național de asigurări de sănătate. Pe de altă parte, vor fi stimulate investițiile în sectorul de sănătate din România, contribuind la dezvoltarea calitativă a serviciilor și, totodată, la retenția în sistemul național a medicilor români.

Conform oficialilor UNSAR, această măsură reprezintă și un prim pas către impulsionarea dezvoltării pieței asigurărilor private de sănătate. Însă, numai printr-o reașezare a sistemului sanitar, prin crearea cadrului legislativ specific asigurărilor private de sănătate și prin creșterea gradului de informare a cetățenilor se va realiza adevăratul potențial al asigurarilor private de sănătate .

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 26 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 95% din piaţa locală de asigurări.

Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei asigurărilor pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federaţiei asigurătorilor şi reasigurătorilor europeni – Insurance Europe. Este, de asemenea, membru al International Union of Aviation Insurers – IUAI (asociaţia internaţională a asigurătorilor de aviaţie) şi al International Union of Marine Insurance – IUMI (asociaţia internaţională a asigurătorilor maritime).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: