Noile RAV4 Plug-in Hybrid și Yaris, în România de la mijlocul anului Noile RAV4 Plug-in Hybrid și Yaris, în România de la mijlocul anului
Românii pasionaţi de Toyota și de tehnologia hibridă de ultimă generație vor putea să se bucure de noile RAV4 Plug-in Hybrid și Yaris în... Noile RAV4 Plug-in Hybrid și Yaris, în România de la mijlocul anului

Românii pasionaţi de Toyota și de tehnologia hibridă de ultimă generație vor putea să se bucure de noile RAV4 Plug-in Hybrid și Yaris în a doua jumătate a acestui an, odată cu comercializarea primelor unități pe piața locală.

Prima versiune plug-in hybrid a lui RAV4, cu o putere totală a sistemului de 306 CP, poate accelera de pe loc până la 100 de km/h în doar 6,2 secunde, depășind oricare dintre rivalii săi cu motoare convenționale. Mai mult, datele preliminare în ciclu WLTP indică o cantitate de emisii de doar 28 g de CO2/km.

Noul RAV4 Plug-in Hybrid va fi noul reprezentant al familiei RAV4 din a cincea generație, un model cu peste 130.000 de comenzi înregistrate de la momentul lansării – începutul lui 2019, dintre care peste 115.000 vor circula în Europa de Vest în versiune hibridă. În același timp, RAV4 este modelul din familia Toyota cu cea mai dinamică evoluție în 2019 pe piața românească (+65%).

“Tehnologia hybrid plug-in este o evoluție naturală a tehnologiei noastre hibride și un mijloc important pentru a ajuta la reducerea suplimentară a emisiilor în viitor. De la introducerea primului Prius în 1997, Toyota Motor Corporation a vândut peste 14 milioane de vehicule hibride în întreaga lume, din care 2,5 milioane în Europa”, a declarat Edit Târcolea, general manager al Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Noul RAV4 a fost prezentat luna trecută la Forumul Kenshiki 2020 de la Amsterdam, alături de noul Yaris, dar și de alte modele şi concepte.

Noul model Yaris, conceput pentru a fi cel mai sigur autovehicul compact de clasa B din lume, aduce în premieră filosofia Toyota New Global Architecture (TNGA) în cadrul segmentului de mașini compacte, odată cu debutul noii platforme GA-B și al noului sistem hibrid ajuns la generația a patra.

Toyota a redus lungimea totală a noului Yaris cu 5 mm și, în același timp, a mărit ampatamentul cu 50 mm, asigurându-se că mașina este agilă, dar și ușor de condus și de parcat în oraș. Sistemul hibrid este dotat cu noul motor pe benzină Dynamic Force de 1.5 litri, cu trei cilindri și ciclu Atkinson. La fel ca în cazul versiunilor cu patru cilindri de 2.0 și 2.5 litri, tehnologia Dynamic Force beneficiază de îmbunătățiri care reduc frecările interne, pierderile mecanice și optimizează combustia.

Forumul Kenshiki de la Amsterdam a marcat și anunțul făcut de Toyota Motor Europe privind planul de a introduce un nou model în linia sa locală. Este vorba despre un SUV compact bazat pe o nouă variantă a platformei GA-B, cea care stă la baza noului Yaris. Denumirea noului SUV compact, volumul de producţie și momentul introducerii pe piaţă urmează să fie anunțate la Salonul Auto de la Geneva, unde vor fi prezente și noul Yaris și RAV4 plug-in.

Cu peste 14 milioane de șoferi de mașini hibride în întreaga lume, modelele Toyota și-au dovedit calitatea, durabilitatea și fiabilitatea remarcabile. Se estimează că vehiculele hibride Toyota conduc în total peste 500 de milioane de kilometri în întreaga lume în fiecare zi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: