Niro Investment, partener principal al Festivalului Internațional „Vară Magică” de la Ateneul Român Niro Investment, partener principal al Festivalului Internațional „Vară Magică” de la Ateneul Român
Niro Investment Group este pentru al doilea an consecutiv partenerul principal al Festivalului “Vară Magică”, unul dintre cele mai importante evenimente culturale internaționale care se... Niro Investment, partener principal al Festivalului Internațional „Vară Magică” de la Ateneul Român

Niro Investment Group este pentru al doilea an consecutiv partenerul principal al Festivalului “Vară Magică”, unul dintre cele mai importante evenimente culturale internaționale care se desfășoară anual la Ateneul Român din București.

Festivalul ”Vară Magică” aduce în centrul evenimentelor culturale ale capitalei concerte extraodinare de muzică clasică și artiști de renume. Aflat la cea de-a IX a ediție, festivalul se desfășoară pentru prima dată în aer liber și invită iubitorii de muzică clasică aflați în București să se bucure de o serie de 14 concerte camerale și simfonice care au loc până pe 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul “Anul Beethoven la Bucureşti”.

Suntem onorați să fim partenerul principal al acestui eveniment cultural care reprezintă deja un reper semnificativ pentru muzica clasică din Europa. Compania noastră se implică constant în susținerea proiectelor culturale și ne bucurăm să fim partenerul ediției din 2020 care se desfășoară într-o perioadă plină de provocări. Dincolo de efectele medicale imediate, pandemia de coronavirus a suspendat viața culturală așa cum o știam prin închiderea teatrelor, a cinematografelor, a muzeelor și galeriilor de artă și cu toții ne dorim o revenire treptată și existența unor inițiative care să ofere acces la artă și cultură. Ne bucurăm să fim alături de cei care se reinventeză cu succes în această perioadă atipică și reușesc să ducă mai departe proiecte culturale extraordinare.”, a declarat Zsolt Nagy, Director General Niro Investment Group.

Festivalul Internațional „Vara Magică”  aduce în 2020 pe scena din faţa Ateneului 7 formaţii orchestrale precum: Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijor și solist David LefevreOrchestra Camerata Regală, dirijor Constantin Adrian Grigore, solistă Rebekka Hartmann – vioară, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solist Ștefan Cazacu – violoncel , Orchestra Naţională Simfonică a României, solist Cvartetul Wave, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky  – vioară şi Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu.

Programul cuprinde și 7 recitaluri camerale extraordinare susținute de Ansamblul cameral Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu, de Ansamblul Raro fondat de Răzvan Popovici, de celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose, acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuţiu, de Cvartetul ARCADIA, de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu de Solaun, de Cvartetul Wave şi de Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: