NIRO Investment Group sustine proiectul “Romania de 10” NIRO Investment Group sustine proiectul “Romania de 10”
NIRO Investment Group sustine proiectul “Romania de 10” al indragitului artist Damian Draghici. Aceasta este cea mai recenta initiativa a companiei prin care sunt sprijinite actiunile culturale si... NIRO Investment Group sustine proiectul “Romania de 10”

NIRO Investment Group sustine proiectul Romania de 10” al indragitului artist Damian Draghici. Aceasta este cea mai recenta initiativa a companiei prin care sunt sprijinite actiunile culturale si artistice ale anului 2020, in incercarea de a fi alaturi de aceasta industrie greu incercata in perioada pandemiei.

Printre proiectele culturale sustinute la final de an se numara: „Romania de 10” lansat de artistul Damian Draghici, „Iarna Magica” organizat de Lanto Communication si “Virtual Christmas Festival” al Orchestrei Metropolitane Bucuresti.

In cadrul proiectului intitulat Romania de 10 au fost filmate zece videoclipuri in care maestrul Damian Draghici si invitatii sai – artisti cunoscuti din Romania – reinterpreteaza muzica si arta traditionala romaneasca avand ca fundal video peisaje pitoresti din diverse regiuni ale tarii. Printre invitatii maestrului Damian Draghici se numara solista Irina Rimes, actorii Bebe Cotimanis si Gruia Sandu.

Ne onoreazcolaborarea cu maestrul Damian Draghici si ne bucuram ca am putut contribui la realizarea acestui proiect emotionant mai ales in acest an special, in care pandemia ne-a obligat la izolare si multe initiative culturale au fost anulate sau revizuite drastic. Speram ca acordurile maestrului Draghici si talentul invitatiilor sai ne vor ajuta sa descoperim intr-un mod placut si original frumusetile Romaniei si sa ne reconectam la traditiile si valorile autentice ale acestui neam”, a declarat Zsolt Nagy, CEO NIRO Investment Group.

Primele filme ale campaniei, „Irina Rimes si Damian Draghici” si „Bebe Cotimanis si Damian Draghici” au fost lansate cu ocazia sarbatorilor de iarna si pot fi urmarite aici:

Irina Rimes: https://youtu.be/RKHB_HCkY4I

Bebe Cotimanis: https://www.youtube.com/watch?v=beEa8AVdT0I&feature=youtu.be

In cadrul unui proiect separat, NIRO Investment Grup a sustinut organizarea traditionalului concert “Iarna Magica”, desfasurat  la Ateneul Roman si organizat de catre asociatia Lanto Communication, condusa de Dorin Ionita.

Urmand rigorile impuse in perioada pandemiei, concertul a fost inregistrat pe 1 decembrie 2020 la Ateneul Roman, protagonisti fiind, ca de obicei, Orchestra Romana de Tineret, dirijor Cristian Mandeal. Ineditul din acest an al concertului „Iarna magica” este Peer Gynt de Edvard Grieg, o compozitie muzicala scenica pentru orchestra si cor compusa de Edvard Grieg in 1874, avand ca inspiratie opera Peer Gynt, scrisa de catre autorul norvegian Henrik Ibsen. Magia colindelor romanesti este asigurata sub semnatura inegalabila a compozitorului Sabin Pautza, urmata in crescendo-ul deosebit al muzicii lui Johann Strauss. Publicul larg poate urmari acest concert pe 4 ianuarie ora 07.00, la TVR 3, pe 9 ianuarie ora 14.00, la TVR 3 si pe 3 ianuarie la TVR International.

Tot in luna decembrie, Niro a fost partenerul principal al concertului „Virtual Christmas Festival” sustinut de catre Orchestra Metropolitana Bucuresti pe 28 decembrie. Inregistrarea concertului, in care au mai performat Corul Accoustic, Corul de copii Bravissimo dirijat de Elena Radu, YUKA, Irina Baiant, Marcel Pavel, Daniel Magdal, Alin Stoica, Vlad Mirita, Claudia Pavel, Adrian Nour, Adrian Naidin, Mihai Buca & Corul Tronos, poate fi urmarit aici:  https://www.youtube.com/channel/UCNpHwdmYRYjm1WQcsgQAQXQ/videos

Niro  Investment Group alaturi de campania de donatii a Fundatiei Alinare

Ca in fiecare an, compania sprijina in mod constant actiuni umanitare care sustin dezvoltarea comunitatii. Anul acesta, cu ajutorul partenerului Fundatia Alinare, peste 250 de copii au primit un cadou special de Craciun, care va aduce alinare si un moment de bucurie in viata lor de zi cu zi. Organizatorii campaniei umanitare au ales judetele Vrancea, Ilfov, Dambovita, Olt, Dolj unde au fost identificate comunitati sarace, unele din ele izolate, cu grad ridicat de risc social al copiilor si un nivel redus de trai, pentru care au fost trimise pachete cu haine de iarna, incaltaminte, rechizite, jucarii, produse de igiena, detergenti si alimente.

 „Sarbatoarea Craciunului este despre a fi impreuna, cu bucurie si recunostinta, despre altruism si daruire. Anul 2020 a fost despre a fi impreuna, dar la distanta, despre a ramane in siguranta, pastrand intacte rigorile si calitatea activitatilor noastre. Am simtit cu totii impactul noii realitati care a determinat transformari profunde si o schimbare de paradigma in ceea ce priveste afacerile si relatiile sociale, dar unii dintre noi au fost mai afectati decat altii. In fiecare an am sarbatorit Craciunul alaturi de publicul larg si de copii, insa anul acesta Craciunul arata diferit si am transformat activitatile traditionale in cel mai pretios dar al acestei perioade: acela de a-i ajuta pe cei care au resimtit cel mai puternic impactul acestui an imprevizibil,” a continuat Zsolt Nagy, CEO Niro Investment Group

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: