New trends: Secret Santa la Crama Oprisor New trends: Secret Santa la Crama Oprisor
Crama Oprișor ne-a introdus în atmosfera sărbătorilor de Crăciun, la un pahar de vin Măiastru, savurat alături de persoane dragi, într-o minunată seară de... New trends: Secret Santa la Crama Oprisor

Crama Oprișor ne-a introdus în atmosfera sărbătorilor de Crăciun, la un pahar de vin Măiastru, savurat alături de persoane dragi, într-o minunată seară de decembrie. Totul s-a întîmplat la Café Verona.

Impreuna ne-am bucurat de forța magică a vinurilor solare de la Dunăre și am depănat poveștile bune ale acestui an. Nu au lipsit surprizele și nici … vinul Măiastru despre care vă dau câteva indicii.

Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.

Măiastra, pasărea ilustrată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată, în legendele populare româneşti, cu forţe magice inepuizabile. Ea exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare.

În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, putând fi un liant între abstract şi concret. Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte.

Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinute de o aciditate distinsă.

O alternativă elegantă, reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

Maiastru-Oprișor

MĂIASTRU

MINI SAUVIGNON BLANC

O dimineață de primăvară într-o sticlă. Flori albe, flori de viță, arome specifice de Sauvignon Blanc, nuanțe citrice de la limetă la coajă de lămâie, totul învelit în aer mineral de cremene. Finalul curat, răcoritor și reconfortant, lasă urme de ierburi crude și fructe bine coapte. Perfect pentru iubitorul de vinuri acide, pentru zilele înfierbântate de vară, pentru clipele de relaxare.

MĂIASTRU

MINI CABERNET SAUVIGNON

 Un vin într-atât de expresiv și de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică de vin bărbătesc, solid, se dezvăluie rapid ca un adult jucăuș, cu nuanțe ce amintesc de copilărie – coacăze, ciocolată neagră, cacao și vișine furate din vecini (mai zemoase şi mai gustoase decât cele din piaţă sau din propria livadă). O urmă de mineralitate îi sporește profunzimea și, alături de taninii bine integrați, îl transformă într-un vin prietenos și deschis.

MĂIASTRU

SAUVIGNON BLANC

 O dimineață de primăvară într-o sticlă. Flori albe, flori de viță, arome specifice de Sauvignon Blanc, nuanțe citrice de la limetă la coajă de lămâie, totul învelit în aer mineral de cremene. Finalul curat, răcoritor și reconfortant, lasă urme de ierburi crude și fructe bine coapte. Perfect pentru iubitorul de vinuri acide, pentru zilele înfierbântate de vară, pentru clipele de relaxare.

MĂIASTRU

ROSE

Un „nas” ameţitor de fragi, căpşuni bine coapte, petale uscate de trandafir, cireşe galbene şi muşcate. Solul îşi spune din nou cuvântul, adăugând întregului stropul de mineralitate şi nuanţa de iarbă grasă. Cu o aciditate apropiată de cea a vinului alb, Rose-ul MĂIASTRU este „o licoare” pentru sete, dar şi pentru poftă, e perfect asortat serilor galante, dar şi întâlnirilor amicale, e prieten cu mâncărurile complicate, dar şi cu gustările simple, e îndrăgit de pretenţioşi, dar şi de cei mai puţin iniţiaţi în taina vinului… Este, poate, cel mai prietenos şi mai accesibil vin din gamă, vorbind pe limba oricărui degustător. Şi la propriu, şi la figurat.

MĂIASTRU

FETEASCĂ NEAGRĂ

Ca soi, Feteasca Neagră a trecut prin multe atitudini şi interpretări din vremea când lumea insista că soiul ar trebui ridicat la rangul de reprezentant al vinului românesc. Feteasca Neagră de la Oprişor se deosebeşte de altele prin complexitate şi fineţe. Vinul are o textură mătăsoasă, o curgere seducătoare, este prietenos, vorbăreţ, dar deloc obositor. Îşi începe discursul cu note distincte de vişine, îmbinate aproape imediat cu nuanţe plăcute de scorţişoară, cuişoare, rozmarin şi condimente orientale, terminând cu senzaţii de prune afumate şi vişine supracoapte, completate de tanini fini ce amintesc de pudra de cacao

MĂIASTRU

MERLOT

 E greu să nu faci un Merlot bun în România! Este, probabil, soiul internaţional cel mai bine adaptat condiţiilor locale. Merlot-ul de la Oprişor este un vin intens, aproape cărnos, cu arome puternice de fructe roşii de pădure, cu senzaţii dulcege şi postgust prelung şi prietenos, din care răzbat note de migdale şi ierburi uscate. Totul se aşază într-un echilibru perfect, cu rotunjimi expresive şi tanini fini, bine integraţi. Se bea cu poftă şi, mai ales, oricând, pentru că vioiciunea îl fereşte de senzaţia de „obositor”, frecvent întâlnită la vinurile roşii grele.

MĂIASTRU

CABERNET SAUVIGNON

E un vin atât de expresiv şi de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică de vin bărbătesc, solid, se dezvăluie rapid ca un adult jucăuş, cu nuanţe ce amintesc de copilărie – coacăze, ciocolată neagră, cacao şi vişine furate din vecini (mai zemoase şi mai gustoase decât cele din piaţă sau din propria livadă). O urmă de mineralitate îi sporeşte profunzimea şi, alături de taninii bine integraţi, îl transformă într-un vin prietenos şi deschis.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: