New Trends: Pipera – o alternativă rezidențială la Barbu Văcărescu New Trends: Pipera – o alternativă rezidențială la Barbu Văcărescu
Creșterea fulminantă a polului de birouri Floreasca/Barbu-Văcărescu/Pipera a adus clientelă și pe nișa rezidențială, ofertele de apartamente noi din această zonă tranzacționându-se cu prețuri... New Trends: Pipera – o alternativă rezidențială la Barbu Văcărescu

Creșterea fulminantă a polului de birouri Floreasca/Barbu-Văcărescu/Pipera a adus clientelă și pe nișa rezidențială, ofertele de apartamente noi din această zonă tranzacționându-se cu prețuri între 1.300-1.500 EUR/mp construit + TVA.

Majoritatea corporatiștilor care lucrează aici au un venit net mediu de 1.000 EUR/lună și nu își pot permite apartamente de trei camere la 200.000 EUR, atât cât este acum prețul mediu cu TVA inclusă al unui apartament cu două dormitoare și un loc de parcare subteran.

Odată cu finalizarea lucrărilor de infrastructură din zona Pipera, proiectele rezidențiale de aici au devenit o alternativă pentru cele din Barbu Văcărescu, apartamentele noi tranzacționându-se cu prețuri între 950-1.100 EUR/mp construit + TVA, în Pipera.

În ultimii doi ani, schimbările din zona Pipera au fost vizibile: a fost inaugurat Pipera Plaza, un strip mall ancorat de Lidl și ocupat de chiriași precum Starbucks, Takko, Pepco, dm, sau Deichman, în timp ce anul trecut au fost finalizate o parte din lucrările de lărgire și modernizare a bulevardului Pipera. Datorită prețurilor mai bune la terenuri, aici se construiesc proiecte de apartamente cu suprafețe mai largi, ale căror prețuri per unitate sunt cu 25 până la 35% mai mici, față de cele din Barbu Văcărescu.

TIP DE APARTAMENT SUPRAFAȚĂ

CONSTRUITĂ

SUPRAFAȚĂ NETĂ PREȚURI/UNITATE, FĂRĂ TVA
Garsoniere 55-60 mp 47-52 mp 52.000 – 65.000 EUR
Apartamente 2 camere 63-80 mp 55-70 mp 70.000 – 90.000 EUR
Apartamente 3 camere 92-110 mp 80-95 mp 99.000 – 125.000 EUR
Apartamente 4 camere 115-138 mp 100-120 mp 130.000 – 150.000 EUR

*Informațiile din tabel se bazează pe ofertele publicate în anunțuri imobiliare din luna februarie,
în zona Pipera (Bvd Pipera, de la rondul OMV până la intersecția cu centura Capitalei și străzile perpendiculare). Suprafețele și prețurile reprezintă niveluri medii.  

Ne așteptăm ca zona Pipera să se dezvolte cu proiecte rezidențiale adresate angajațiilor multinaționalelor din polul Floreasca/Barbu-Văcărescu/Pipera, cu venituri per familie ce nu depășesc 2.000 EUR/lună. Aceștia vin din zone precum Militari, Drumul Taberei, Titan sau Berceni și caută cu precădere unități cu două sau trei domitoare. Apartamentele mai mici (garsoniere & 2 camere) sunt ținta micilor investitori, care le cumpără pentru închiriere și obținerea de venituri pe termen lung. În condițiile intrării în vigoare a legii care elimină TVA-ul pentru locuințele cu prețuri sub 450.000 RON (100.000 EUR), estimăm o creștere suplimentară a cererii.

Din punct de vedere rezidențial, zona Barbu Văcărescu rămâne o opțiune pentru proiecte premium, ce pot targeta middle managementul multinaționalelor și micii antreprenori, cu venituri lunare per familie între 3.000 – 4.000 EUR. Pentru ei zona în care locuiesc reprezintă o confirmare a statului social, iar apropierea față de locul de muncă le oferă un confort sporit.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: