Pe o piaţă pe care giganţii chinezi ai internetului se luptă să o controleze – plăţile mobile -, Alibaba tocmai ce a aruncat o...
alipay-huaweiPe o piaţă pe care giganţii chinezi ai internetului se luptă să o controleze – plăţile mobile -, Alibaba tocmai ce a aruncat o bombă de proporţii.

Retailerul online a anunţat o modalitate prin care va face plăţile mobile şi mai sigure atunci când sunt făcute de pe un smartphone urmând să introducă tehnologia de scanare a amprentelor în urma unei înţelegeri făcute cu producătorul de telefoane Huawei, scrie The Next Web.

Astfel, Alipay Wallet, aplicaţia de e-payment pe care gigantul chinez din e-commerce a relansat-o în urmă cu un an pentru a gestiona plăţile online-to-offline, va fi integrat în viitorul smartphone al Huawei, Mate 7, care se bucură de tehnologie de securitate biometrică.

În afară de cititorul de amprente, tehnologia include şi posibilităţi de encriptare şi autentificare care vor fi gestionate de Huawei. În esenţă, în loc să introducă parole şi coduri, utilizatorii vor trebui doar să apese o cifră pentru a confirma plăţile pentru diferite bunuri sau servicii.

Încă nu se ştiu detalii despre data de apariţie sau despre preţul pe care îl va avea Mate 7, însă Alibaba face toate pregătirile din timp pentru a mai muşca o bucată din zona de comerţ online. Ca să nu mai vorbim despre posibilităţile pe care le deschide această metodă de plată: scanarea amprentelor ar putea fi adoptată pentru toate plăţile online.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: