MCA Grup, unul din cei mai maro producători de uși secționale şi rulouri exterioare din Balcani, exportă 30% din producţie, având ca obiectiv pentru următorii...

stand_MCA_EB_2014_1MCA Grup, unul din cei mai maro producători de uși secționale şi rulouri exterioare din Balcani, exportă 30% din producţie, având ca obiectiv pentru următorii cinci ani să atingă un nivel 75% din afaceri la export.

Între 18 şi 21 noiembrie, MCA participă pentru a doua oară la  Târgul Equip’ Baie Paris, intensificându-şi astfel activitatea în Franţa, cea mai mare piaţă de uşi de garaj din Europa, cu un volum anual de 300.000 de unităţi. Equip’ Baie se află în 2014 la cea de-a 14-a ediţie, desfăşurându-se odată la doi ani, şi reuneşte 320 de expozanţi din domeniul soluţiilor de închidere a spaţiilor (uşi, ferestre, rulouri şi produse destinate protecţiei solare).

Potenţial. Franţa, o piaţă de 300.000 de unităţi pe an

Ţinuturile Europei de Vest sunt foarte atractive pentru profesioniştii din domeniul uşilor secţionale, numai Franţa cumulează un volum anual al vânzărilor de aproximativ 300.000 de unităţi, cu 30% mai ridicat comparativ cu piaţa germană, spre exemplu.

MCA exportă în Franţa din 2012, prin intermediul unei reţele de dealeri, iar eforturile de extindere continuă de la an la an, una din direcţiile strategice fiind participarea la târguri de profil. În prezent, compania se concentrează pe întărirea poziţiei pe piaţă, prin întemeierea unei echipe de vânzari cu rădăcini francofone.

Ciprian_Oprea_CEO_MCA„Exportul reprezintă o piaţă mare, dar foarte competitivă. Putem spune că se observă un declin al pieţei din Europa de Vest, însă pentru noi mai este mult loc de creştere, deoarece există cerere pentru produse calitative, la preţuri corecte, ceea ce corespunde ofertei MCA. Am mai expus la Equip Baie şi în 2012, iar acum participăm pentru a doua oară la acest eveniment pentru a ne întări poziţia şi pentru a ne prezenta atât distribuitorilor francezi, cât şi celor din ţările francofone, precum cei din Africa. Ne pregătim deja de câteva luni şi pentru expoziţia internaţională R+T, de la Stuttgart, ce va avea loc în februarie 2015”

Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup

Potrivit estimărilor interne, până la finele anului 2014, MCA va comercializa în Franţa aproximativ 1.000 de uşi secţionale şi 3.000 de rulouri de aluminiu.

Cel mai bine vândut produs al brandului MCA în Franţa este uşa secţională Optima, cu arcuri de torsiune şi motor din gama superioară. În general, comenzile vin pentru dimensiuni customizate pentru fiecare caz constructiv în parte. Se poartă panouri netede în culori precum gri antracit, alb şi negru sau din gama RAL.

Compania ţinteşte să ajungă la o cifră de afaceri de 5 milioane de euro anual în această zonă de export.

În competiţia Palmaresul Performanţei, din cadrul Equip’ Baie, care promovează inovaţiile din domeniu, au fost înscrise şi două inovaţii ale MCA:

–          MCA Lara, uşa pietonală integrată în uşă secţională, fără nituri la exterior, o soluţie ce aduce un plus de eleganţă şi conferă clienţilor exigenţi un avantaj de ordin estetic;

–          MCA OC, un program de calcul online al preţurilor unic în piaţă, creat de la zero de către şi pentru MCA. Clienţii îşi pot configura singuri uşa dorită, primind instant oferta de preţ pentru configuraţia tehnică real posibilă pentru fiecare caz în parte. În plus, de la oferta până la producţie, drumul este mult simplificat datorită acestei platforme online cu rol de liant virtual între client, dealer şi producător.

În 2013 MCA Grup România a realizat o cifră de afaceri de 8,2 milioane de euro, menţinându-se la un nivel similar cu anul anterior. Pentru finele anului curent, MCA ţinteşte un avans al afacerilor de până la 10%.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: