New Trends: Ericsson a lansat proiectul 5G Exchange (5GEx) New Trends: Ericsson a lansat proiectul 5G Exchange (5GEx)
Ericsson a lansat proiectului 5G Exchange (5GEx), un proiect bazat pe parteneriate public-private, cercetare și inovație, al cărui scop este unificarea pieței de servicii... New Trends: Ericsson a lansat proiectul 5G Exchange (5GEx)

Ericsson a lansat proiectului 5G Exchange (5GEx), un proiect bazat pe parteneriate public-private, cercetare și inovație, al cărui scop este unificarea pieței de servicii pentru infrastructura 5G din Europa, integrând mai mulți operatori și multiple tehnologii.

Proiectul se va concentra pe a crea compatibilități între tehnologiile diferite dedicate virtualizării funcțiilor de rețea (NFV) și rețelelor definite prin software (SDN). Astfel, scopul acestuia va fi de a crea o platformă deschisă pentru toate domeniile și serviciile și care va putea furniza un set de unelte și extensii software pentru operatori și furnizori de conținut. Astfel, aceștia vor putea oferi automat servicii, reducându-și timpul de intrare pe piață.

În același timp, companiile și industriile verticale vor obține flexibilitatea de care au nevoie pentru a defini, implementa și controla arhitecturi dedicate serviciilor la cerere. Afacerile vor putea fi din ce în ce mai eficiente prin migrarea serviciilor de rețea precum firewall-uri și routere pe o platformă virtuală, ocupându-se doar de mentenanța rețelelor fizice.

5GEx se va desfășura în perioada octombrie 2015 și martie 2018, iar Ericsson va coordona proiectul alături de mai mulți parteneri din industrie. Ericsson este deja implicat într-un număr mare de inițiative dedicate dezvoltării tehnologiei 5G, inclusiv 5G pentru Europa și METIS ll.

„O unificare a pieței de servicii dedicate infrastructurii 5G din Europa va permite livrarea de servicii cu funcționalități și capabilități multiple ce pot avea un impact pozitiv asupra oamenilor, afacerilor și societății”, a declarat Sara Mazur, Head of Ericsson Research. „Ca lider în dezvoltarea 5G și un partener în numeroase inițiative de colaborare în industrie, suntem entuziasmați să coordonăm proiectul 5GEx și să contribuim la transformarea tuturor beneficiilor pe care le aduce 5G în realitate.”

Proiectul 5GEx își propune să livreze:

  • o platformă deschisă care permite controlarea automată cross-domain a serviciilor dedicate infrastructurii 5G, cu un set de unelte și extensii software open source ce vor putea fi utilizate și în afara proiectului.
  • un mecanism de securitate de tip sandbox care să permită verificarea și validarea arhitecturilor, mecanismelor și modelelor de business.
  • o platformă multi-domain inovatoare care va demonstra modul în care tehnologia 5G poate fi folosite în mai multe situații și scenarii realiste.
  • concepte concrete pentru procesul de standardizare.
  • promovarea asimilării soluțiilor open-source dezvoltate de proiectul 5GEx de către toți jucătorii din industria IT&C.

Partenerii programului 5GEx sunt Ericsson, Atos, Universitatea de Economie și Afaceri din Atena, Institutul de Rețele Definite Software din Berlin, Universitatea Tehnologică și Economică din Budapesta, Universitatea Carlos lll din Madrid, Deutsche Telekom, Centrul European de Informație și Tehnologia Comunicațiilor, Hewlett-Packard Enterprise, Huawei, Orange, RedZinc, Universitatea Tehnică Regală, Telecom Italia, Telefonica I+D, Telenor și University College London.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: