Karbonn Mobiles, producătorul asiatic cu cea mai mare creștere pe segmentul de smartphone din India, se lansează pe piața românească, unde va începe comercializarea...

Karbonn Titanium XKarbonn Mobiles, producătorul asiatic cu cea mai mare creștere pe segmentul de smartphone din India, se lansează pe piața românească, unde va începe comercializarea a patru modele de smartphone și a unui feature phone.

Cele patru modele de smartphone sunt: Karbonn A5s, Karbonn A19, Karbonn S5+ (disponibile în două variante de culoare: alb și negru) și Karbonn Titanium X (dotat cu un procesor de 1.5 GHz Quad-Core, ecran 5″ IPS cu rezoluție full HD, 1 GB RAM, 16 GB ROM și camera de 13.0 MP LED Flash).

Toate cele patru smartphones sunt dotate cu sisteme de operare Android și au prețuri recomandate cuprinse între 399 și 1199 RON. Karbonn KPhone1 este singurul feature phone din ofertă, comercializat la prețul recomandat de 169 RON.

“România este deja renumită ca fiind prima din Europa în privința vitezei la internet. De aceea am ales să lansăm produsele noastre mai întâi aici și abia apoi în alte țări europene. Ne-am propus ca anul acesta să atingem o cota de piață la nivel international de 15%  față de 10 % anul trecut, iar creșterea va veni cu siguranță din încrederea pe care produsele noastre o vor primi pe aceste noi piețe”

Sudhir Hasija, Președintele Karbonn Mobiles

Lansarea se va face prin intermediul celui mai mare retailer online, eMAG atât în România, cât și în Bulgaria și Ungaria, și rețelei de magazine Flanco.

Karbonn Mobiles vinde anual peste 20 de milioane de telefoane pe piața indiană și, în ultimii ani, și-a extins prezența în mai multe zone printre care: Bangladesh, Africa, Nepal, Sri Lanka și Orientul Mijlociu. În prezent, compania își continuă expansiunea internațională, făcându-și  simultan intrarea pe mai multe piețe europene: Spania, Marea Britanie, România, Ungaria, Bulgaria și Serbia.

Lansarea brandului Karbonn pe piața românească are loc în contextul unei creșteri considerabile a segmentului de smartphone. Potrivit celui mai recent studiu GfK TEMAX pentru România, piața telecom și-a menținut ritmul de creștere și în primul trimestru al anului 2014, ajungând la valoarea de 117 milione de euro. Segmentul smartphones continuă să înregistreze creșteri de două cifre, în timp ce telefoanele mobile clasice pierd teren.

Fondată în martie 2009, printr-un joint-venture între compania de telecom UTL Group (Bangalore) și distribuitorul de telefoane mobile Jaina Group (Delhi), Karbonn Mobiles este una dintre cele mai mari companii producatoare de telefoane mobile pe piața indiana, aflată în top trei pe segmentul de smartphones, și una dintre companiile de telefonie mobilă cu cea mai mare rată de creștere din India.

Cu o rețea de peste 85.000 de retaileri, peste 850 de centre de asistență tehnică pe tot teritoriul Indiei și peste 12 centre de asistență tehnica în afara Indiei, Karbonn Mobiles, cu sediul central în Bangalore, deține o cota de 13% din piața indiană. Karbonn este primul brand de telefonie mobilă din India care și-a diversificat activitatea prin lansarea unei divizii specializate exclusiv în producerea de tablete și smartphones – Karbonn Smart.

Karbonn S5+ Karbonn KPhone1 Karbonn A19 Karbonn A5s

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: