New Trends: Acoperișurile noi din Franța, “tunate” cu plante sau panouri solare New Trends: Acoperișurile noi din Franța, “tunate” cu plante sau panouri solare
O lege adoptată, recent, în Franța îi obligă pe proprietarii de clădiri noi, care sunt construite în zone comerciale, să le acopere parțial cu plante sau cu... New Trends: Acoperișurile noi din Franța, “tunate” cu plante sau panouri solare

O lege adoptată, recent, în Franța îi obligă pe proprietarii de clădiri noi, care sunt construite în zone comerciale, să le acopere parțial cu plante sau cu panouri solare, scrie csglobe.com.

Acoperișurile verzi au un efect de izolare care ajută la reducerea cantității de energie necesară pentru a încălzi o clădire în timpul iernii sau pentru a o răcori în timpul verii. Ele sunt capabile să rețină apa de ploaie și oferă, de asemenea, păsărilor un loc pe care pot să îl numească “acasă” în jungla urbană.

Cu toate că activiștii de mediu francezi au propus inițial o lege care să transforme cu totul acoperișurile în zone verzi , noua legea precizează că acestea pot să fie parțial acoperite, fiind un start de pornire, și, totodată, un pas uriaș în direcția cea bună.

green

Acoperișurile verzi sunt, deja, foarte populare în Germania și Australia, precum și în orașul canadian Toronto! Această lege a fost adoptată în 2009 de către orașul Toronto, care a mandatat acoperișurile verzi pe noile clădiri industriale și rezidențiale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: