NEPI dă 100 mil. euro pentru a aduce în portofoliu Shopping City Sibiu NEPI dă 100 mil. euro pentru a aduce în portofoliu Shopping City Sibiu
JLL și Argo Group anunță vânzarea parcului de retail Shopping City Sibiu (79.100 mp închiriabili) către NEPI, tranzacţia în valoare de 100 de milioane... NEPI dă 100 mil. euro pentru a aduce în portofoliu Shopping City Sibiu

JLL și Argo Group anunță vânzarea parcului de retail Shopping City Sibiu (79.100 mp închiriabili) către NEPI, tranzacţia în valoare de 100 de milioane de euro fiind cea mai mare încheiată pe piața românească de la începutul acestui an.

”Managementul intens şi preocuparea continuă a echipei noastre pentru mixul de chiriaşi au făcut din Shopping City Sibiu principala destinaţie de cumpărături din regiunea Sibiului. Cea mai recentă şi ultima iniţiativă înainte de a vinde proiectul a fost aducerea primului cinematograf multiplex în Sibiu. ARGO Group continuă să-și restructureze portofoliul pe care îl deține în România cu scopul de a optimiza investițiile realizate în piața comercială din Europa Centrală și de Est”, a declarat Dennis Selinas, CEO ARGO Group.

Argo GROUP este o companie de investiţii prezentă în principal pe piaţa comercială din Europa de Est, unde deţine proiecte cumulând peste 340.000 de metri pătraţi. În afară de Shopping City Sibiu, portofoliul Argo în România include Shopping City Suceava, Era Shopping Park Oradea şi Era Shopping Park Iaşi.

”Aceasta este cea mai mare tranzacție cu o singură proprietate din afara Bucureștiului de după criza economică. Investitorii au devenit din nou interesați de piața imobiliară din afara Bucureștiului, după o lungă perioadă de timp în care Capitala a fost principal lor țintă. Dimensiunea şi fundamentele proprietăţii au atras nu doar cumpărătorul, dar şi alţi investitori în Sibiu”, spune Andrei Văcaru, Associate Director, Capital Markets JLL Romania.

Prima fază a Shopping City Sibiu a fost deschisă în noiembrie 2006, ulterior proiectul devenind unul dintre cele mai mari parcuri de retail din România. Parcul are ca principali chiriași hipermarketurile Carrefour și Auchan, și include de asemenea numeroase branduri internationale de retail, precum Adidas, Altex, Benvenuti, H&M, KFC, Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa și Rovere Mobili.

“Vânzarea Shopping City Sibiu are toate şansele să fie cea mai importantă tranzacţie semnată în acest an în România. Echipa noastră (Andrei Vacaru, Maxime Otto, consultant Capital Markets) a acordat suport clientului nostru într-un proces de 12 luni şi suntem încântaţi că aceasta a fost încheiat în interesul tuturor părţilor”, completează Silviana Badea, National Director, Head of Capital Markets JLL Romania.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: