Natura, miza Germaniei pentru acest an. 16 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a merge în vacanță. FOTO Natura, miza Germaniei pentru acest an. 16 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a merge în vacanță. FOTO
37% dintre vizitatorii internaționali au numit “peisajul și caracteristicile acestuia” ca fiind unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea Germaniei ca și destinație... Natura, miza Germaniei pentru acest an. 16 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a merge în vacanță. FOTO

37% dintre vizitatorii internaționali au numit “peisajul și caracteristicile acestuia” ca fiind unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea Germaniei ca și destinație de vacanță, imediat după “atracțiile locale”, care se situează pe primul loc.

Acesta este și motivul pentru care tema campaniei globale din 2016, desfășurată de Organizația Germană pentru Turism poartă denumirea „Vacanțe în inima naturii”.

„În 2014, 2.6 milioane de europeni au vizitat Germania pentru o vacanță în aer liber, făcându-ne, alături de Austria și Franța, una dintre cele mai populare destinații pentru iubitorii de natură europeni. Mai mult de o treime din suprafața terestră a Germaniei este sub protecție specială de parc național sau parc natural, ceea ce ne situează în a doua poziție la nivel mondial în această privință. Vom valorifica această oportunitate printr-o abordare responsabilă și fără compromisuri față de natură, pentru a consolida statutul Germaniei ca destinație de călătorie durabilă și pentru a promova în continuare vacanțele în regiunile rurale”, a afirmat Petra Hedorfer, CEO al GNTB.

Germania vrea 1,6 mil. turiști din România până în 2030. Țara noastră, în top 20 piețe de incoming

rs12300_img_9899Așa că, în acest an sunteți invitați să descoperiți cele peste 130 de monumente ale naturii din Germania: 16 parcuri naționale, 15 rezervații ale biosferei UNESCO și 104 parcuri naționale. În plus, subtemele „Surprize în natură” și „Plăcerile Naturii” dezvăluie părți mai puțin cunoscute ale destinațiilor din Germania, alături de sfaturi de călătorie.

Dacă nu sunteți încă 100% convinși să Germania ar trebui să fie pe lista voastră de călătorie în acest an, ne-am gândit să vă venim în ajutor cu câteva informații pe care e musai să le știți mai ales dacă sunteți în căutarea unei vacanțe relaxante în mijlocul naturii. Iar odată ce veți închide acest material, suntem mai mult ca siguri că rezervările biletelor de avion nu vor întârzia să fie făcute. Ne vedem acolo, nu-i așa?

1.În Germania, 40% din suprafața țării este supusă unui ordin de conservare, acesta reprezentând protecția specială oferită tezaurului natural.

2. Din suprafața totală a Germaniei de 357.169 km pătrați, 10.477 km pătrați aparțin zonelor de conservare a 16 parcuri naționale, 13.414 km pătrați sunt arii conservate iar 97.936 km pătrați reprezintă parcuri naturale.

Germania face 278 de mld. euro din turism. Țara este pe locul doi în preferințele de vacanță ale europenilor

3. Aproximativ o treime din suprafața totală a terenurilor din Germania reprezintă pădure.

4. „Pădurea Germaniei” conține acum 90 de miliarde de arbori cu o vârstă medie de 77 de ani.

5. 500 de specii de animale sălbatice au fost documentate în Germania, dintre care multe sunt atât de rare încât au fost plasate sub protecție specială.

6. Biodiversitatea Germaniei este atestată de cele 48.000 de specii de animale, 9.500 de specii de plante și 14.000 de soiuri de ciuperciHarz_lynx

7. Mai mult de 2,4% din suprafața Germaniei este acoperită de apă.

8. Dunărea izvorăște în sudul Germaniei și curge 647 de kilometri prin Baden-Württemberg și Bavaria, înainte de a ajunge la granița cu Austria la Passau.

9. Germania are între 15.000 și 30.000 de lacuri naturale cu o suprafață mai mare de un hectar. Cel mai cunoscut dintre ele este Lacul Constance (536 km pătrați), renumit pentru frumoasele sale insule, Lindau și Mainau.

10. Coasta Germaniei se întinde pe circa 1.200 de kilometri de-a lungul Mării Nordului și Mării Baltice.

11. 350 de insule se află în apropierea țărmului Germaniei.

12. Cea mai mare dintre insulele germane este Rügen, cu o suprafață de 930 km pătrați, renumită pentru pădurile de fag aflate sub patrimoniul UNESCO și pentru stâncile de calcar.

13. Marea Wadden – aflată la Marea Nordului – este unică în lume: porțiunea formată în urma refluxului între țărmul Mării Nordului și insulele din apropiere este vastă și cu un mozaic asemănător de nisip, dune, pajiști sărăturate și insule. wadden sea

14. Lângă insulele Sylt și Amrum din Frieslandul de Nord se găsesc cele mai importante locuri de hrănire a puilor de focă din Marea Nordului.

15. Rezervația biosferei Bliesgau, denumită și “Toscana Saarland-ului”, este cunoscută pentru orhidee, unul dintre cele mai importante habitate pentru populația de bufnițe pigmeu (o specie pe cale de dispariție) și pentru fluturii Marsh Fritillary.

16. Pasionații de cliclism trebuie să aibă în vedere faptul că Germania are peste 70.000 de km de piste de biciclete.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: