Să fie oare începutul sfârşitului pentru Android? Sistemul de operare realizat de gigantul american Google, unul dintre cele mai răspândite care rulează pe telefoanele...
20140224_132144_610x457Să fie oare începutul sfârşitului pentru Android? Sistemul de operare realizat de gigantul american Google, unul dintre cele mai răspândite care rulează pe telefoanele inteligente din lume, pare să îşi piardă din adepţi.

După ce Samaung a renunţat la Android în favoarea Tizen pentru noua generaţie de smartwach-uri Gear2, în cadrul MWC 2014 au fost prezentate şi primele smartphone-uri care au la bază sistemul de operare Ubuntu (bazat pe Linux).

Astfel, BQ Aquaris şi Meizu MX3 sunt primele telefoane inteligente care rulează cel mai nou sistem de operare care rivalizează cu Android.

Jurnaliştii CNET au vizitat standul companiei britanice Canonical, care se află în spatele Ubuntu, şi au luat contact cu aceste noi device-uri. Din  păcate, sunt încă în stadiul de prototip. Ambele sunt la bază smartphone-uri cu Abdroid, însă vor avea sofware-ul Ununtu instalat până la finalul acestui an şi vor fi gata de ieşit pe piaţă.

Aqaris este un smartphone realizat de producătorul spaniol BQ, cu un ecran de 4,5 inci, ceva mai mic decât device-ul Meizu (cu ecran de 5,1 inci), şi este susţinut de un chip quad-core MediaTek A7.

Comparativ, Meizu are un procesor eight-core şi o cameră de 8 megapixeli. Designul, deşi rulează (încă) Android, aminteşte de modelele anterioare de iPhone – are un singur buton , o carcasă uşor rotunjită la colţuri şi lucioasă.

Până la prezentarea lor oficială şi lansarea pe piaţă, aşteptăm noutăţi din partea Canonical şi suntem cu ochii pe noii competitori ai Android şi iOS.

20140224_130742_610x457

20140224_132254_1_610x456

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: