Hans Vestberg, președintele și CEO-ul Ericsson a vorbit în cadrul Mobile World Congress 2014 din Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industriei...
Ericsson - MWC2014 (1)Hans Vestberg, președintele și CEO-ul Ericsson a vorbit în cadrul Mobile World Congress 2014 din Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate industriei tech din lume, despre importanța pe care o va avea performanța rețelelor într-un viitor dominat de smartphone-uri și cu o populație urbană tot mai mare.

„În 2013, peste 55% dintre telefoanele vândute au fost smartphone-uri, iar abonamentele la serviciile LTE au atins cifra de 200 de milioane”, a declarat Vestberg. „Astfel, putem spune că era Societății Permanent Conectate a început deja. Ne folosim telefoanele în viața de zi cu zi, la birou și pentru divertisment, iar acest lucru pune presiune asupra rețelelor pentru a livra o performanță superioară. Ericsson este lider în materie de tehnologie pentru industria telecom, iar capabilitățile, infrastructurile și serviciile sale dedicate rețelelor fixe, wireless, LTE-Advance și, în viitor, 5G, vor contribui la construirea și dezvoltarea Societății Permanent Conectate.”

Hans Vestberg a descris și cinci noi tendințe pentru anul 2014:

  • stilul de viață digital va crește cererea pentru numeroase servicii,
  • tehnologia va transforma treptat toate industriile,
  • analiza volumelor mari de date va permite crearea unor modele noi de business, atenția furnizorilor de servicii se va concentra asupra experienței consumatorilor,
  • performanța rețelei va constitui cheia succesului pentru operatori.

Președintele Ericsson prevede că traficul de date mobile va depăși 75%, iar posibilitatea de a avea viteze de cel puțin 1 Mbps sau suficientă acoperire pentru aplicații va crește, dar nu suficient. În același timp, se va pune problema acoperii dedicate aplicațiilor mobile, accentul mutându-se de a avea propriu-zis acoperire la a avea acoperirea potrivită pentru aplicațiile pe care consumatorii le utilizează. Pe parcursul anului 2012, peste 1 miliard de dispozitive s-au adăugat rețelelor telecom, iar, între timp, numărul de aplicații descărcate din cele mai mari app store-uri au depășit 100%. Astfel, provocarea pentru operatori este atât să gestioneze un trafic mai intens de date, cât și nevoi diferite.

Ericsson - MWC2014 (2)De asemenea, analiza datelor va deveni din ce în ce mai importantă, tinzându-se către o convergență a rețelelor. Sistemele mobile și fixe vor avea nevoie de o rețea de transport superioară, iar convergența IP – sisteme optice va juca un rol important în această tranziție. Recent, Ericsson a încheiat un parteneriat cu furnizorul de rețele optice Ciena, consolidându-și  portofoliul datorită integrării tehnologei optice ale furnizorului cu tehnologia Ericsson pentru IP și SDN.

O altă schimbare importantă pentru industrie, dar și pentru Ericsson, este dezvoltarea și creșterea cotei de piață pentru soluțiile OSS/BSS, care ajută furnizorii de servicii să lanseze aplicații și servicii mai repede (în decursul a câteva zile sau ore, spre deosebire de trecut, când se lansau în decursul a câteva luni) și permit analize în timp real pentru ca operatorilor să livreze experiențe de calitate pentru consumatori.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: