Monini propune uleiul de masline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate! Monini propune uleiul de masline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate!
Intarirea sistemului imunitar trebuie sa fie o prioritate atunci cand dorim sa avem o sanatate de fier, mai ales acum cand suntem in plina... Monini propune uleiul de masline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate!

Intarirea sistemului imunitar trebuie sa fie o prioritate atunci cand dorim sa avem o sanatate de fier, mai ales acum cand suntem in plina pandemie si ne pregatim si pentru sezonul rece. Pentru intarirea sistemului imunitar, 3 factori sunt importanti – exercitiile fizice, starea psihica si alimentatia.

Sistemul imunitar are un rol foarte important in organism pentru ca lupta impotriva “invadatorilor” straini (bacterii patogene si virusi) si distruge celulele canceroase atunci cand acestea apar. Abilitatea de a interactiona cu mediul inconjurator si de a ne mentine sanatatea este strict dependenta de buna functionare a sistemului imunitar. S-a dovedit ca o nutritie axata pe alimente de proasta calitate implica un risc crescut de infectii, vindecari intarziate si creste sensibilitatea la simptomele si complicatiile de disfunctie a sistemului imunitar.

Dieta sanatoasa este in acelasi timp dieta pentru intarirea sistemului imunitar. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru intarirea sistemului imunitar este sa ne asiguram o buna nutritie. Dar care sunt alimentele care intaresc sistemul imunitar slabit?

Acizii grasi esentiali precum cei ce pot fi asimilati din pestele de apa rece sau acizii grasi monosaturati cum sunt cei din uleiul de masline ne ajuta sa avem celule gastro-intestinale sanatoase. Nu in ultimul rand, alimentele bogate in fibre precum fructele si legumele proaspete ajuta la intarirea sistemului imunitar slabit sau la mentinerea sanatatii. Uleiul de masline este un „suc” natural care păstrează intactă aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile fructelor măslinului.

Beneficiile importante pe care le are uleiul de măsline constau în faptul că acesta este bogat în acizi graşi monosaturaţi şi antioxidanţi. Unul din cele mai sanatoase si mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta in aceasta perioada a anului, este consumul zilnic al salatei. Pregatirea unei salate nu ne ia mai mult de 5 minute, partea cea mai buna fiind aceea ca o putem face combinand legumele dorite si adaugand uleiul de masline ata de hranitor pentru organism.

Uleiul de masline extra virgin ar putea fi cea mai buna alegere pentru asezonarea  salatei atunci când vine vorba de a absorbi nutrientii din legume. Grasimile mononesaturate din uleiurile de masline extra virgine asigura absorbția mai eficientă de carotenoizi, vitamine, pigmenți si antioxidanti din legume și fructe.

Monini va propune uleiul de masline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate:

Monini Classico este uleiul de masline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventa. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizari in care intr-adevar completeaza orice fel de mancare. Este indicat pentru toate utilizarile in bucatarie : salate, sosuri, fripturi, garnituri.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: