Un studiu realizat de Oracle demonstrează cât de mult creşte productivitatea odată cu adoptarea de către companii a unui stil de lucru mobil, în...

oracle-logoUn studiu realizat de Oracle demonstrează cât de mult creşte productivitatea odată cu adoptarea de către companii a unui stil de lucru mobil, în condiţii de siguranţă.

Un nou studiu de piață global realizat de Oracle arată că angajații din întreaga lume apreciază extrem de mult un mediu de lucru mobil și flexibil, iar astfel devin mult mai productivi. Totuși, cum majoritatea organizațiilor încă nu au adoptat mobilitatea la locului de muncă, studiul arată că angajații riscă să adopte fără îndrumare adecvată acest mod de lucru, iar companiile riscă să-și expună afacerea la provocări în ce privește integrarea şi la ameninţări de securitate.

Oracle face apel la companii să nu meargă impotriva trend-ului și să permită dezvoltarea unui mediu de lucru mobil, implementat eficient, sigur și în condiţiile stabilite de fiecare organizaţie.

“Situația actuală în care angajații folosesc pe cont propriu aplicaţii mobile este foarte nesigură. Fără un parteneriat IT puternic, va deveni o provocare pentru companii să securizeze datele accesate de angajații care folosesc sisteme mobile. Companiile nu au o strategie de creștere dacă nu au și o strategie mobilă. Mobilitatea în afacere crează noi modele de business care pun la încercare modelele vechi. Stilul de lucru mobil va fi integrat în piață fie că acest lucru se dorește sau nu. În acest moment, întrebarea rămâne este dacă aceste companii vor dori să beneficieze integral de revoluția mobilă sau vor continuă să încerce să oprească inevitabilul”

Suhas Uliyar, VP Mobile Strategy, Product Management, Oracle

În întreaga lume angajații adoptă mobilitatea locului de muncă mobil și convinşi că acest sistem le va crește productivitatea.

  • 68% dintre cei care au participat la studiu au declarat să sunt mult mai mulţumiţi când lucrează într-un mediu mobil și flexibil.
  • Peste jumătate dintre cei intervievați (53%) consideră că mobilitatea și flexibilitatea în cadrul locului de muncă este un atu pentru creșterea productivității.

Potrivit angajaților, companiile sunt mai puțin entuziaste faţă de “revoluția mobilă”, iar unele dintre acestea sunt reticente în ce privește mobilitatea angajaţilor în organizaţia pe care o conduc:

  • 24% au menționat că angajatorii încurajează stilul de lucru mobil.
  • 21% au specificat că angajatorii limitează intenționat folosirea aplicațiilor și a datelor pe care aceștia le accesează prin intermediul telefonului mobil.

În ciuda lipsei de entuziasm a angajatorilor, studiul relevă faptul că restricțiile referitoare la aplicațiile mobile sunt ineficiente, iar angajații găsesc soluții prin care să le folosească pe cont propriu.

  • Doar 18% dintre intervievați sunt de părere că angajatorul poate controla eficient ceea ce ce se poate realiza pe un device mobil.
  • 15% dintre participanţiii la chestionar au declarat că au găsit metode de a folosi sistemele mobile la serviciu fără ajutorul sau intervenția angajatorului.
  • Peste jumătate dintre participanți, mai exact 56%, au menționat că lucrează mult mai mult cu ajutorul dispozitivelor mobile decât în urmă cu doi ani.
  • 40% consideră că mobilitatea va devenit o parte integrată din muncă lor în următorii doi ani.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: