Minerii s-au întors la Universitate după 25 de ani Minerii s-au întors la Universitate după 25 de ani
Bucurestenii au avut parte miercuri de o reintalnire, dupa 25 de ani, cu minerii la Universitate prilejuita de proiectul artistului Emanuel Borcescu, “Mineri de... Minerii s-au întors la Universitate după 25 de ani

Bucurestenii au avut parte miercuri de o reintalnire, dupa 25 de ani, cu minerii la Universitate prilejuita de proiectul artistului Emanuel Borcescu, “Mineri de gradina”, curatoriat de Ioana Ciocan.

Proiectul artistului vizual Emanuel Borcescu, “Mineri de gradina” a propus celor care au trecut joi prin fata Facultatii de Istorie  o reintalnire mai putin incrancenata,  dar deopotriva taios-sarcastica cu mineriadele. Borcescu propune o instalatie de pitici de gradina sub forma de mineri care are rolul terapeutic al convieturii sub forma autoironiei cu obsesiile trecutului si cu raul istoric produs, ireversibil.

Doar ironia dar in acelasi timp memoria vie, puterea de a alatura candoarea grotescului ne pot face sa mergem mai departe. Piticul de gradina-miner, ca obiect de un kitsch asumat, repune intr-o noua perspectiva critica lucida a erorilor istoriei recente.

Minerii de gradina au stat doar pentru o zi in Bucuresti, instalatia fiind expusa de vineri, 12 iunie, pentru trei saptamani la Cluj in galeria Lateral din cadrul Fabricii de Pensule.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: