Microchip Technology extinde contractul de închiriere în AFI Park 1 Microchip Technology extinde contractul de închiriere în AFI Park 1
Microchip Technology România și-a extins biroul din București cu 1.000 de metri pătrați prin preluarea unui etaj superior în clădirea de birouri AFI Park... Microchip Technology extinde contractul de închiriere în AFI Park 1

Microchip Technology România și-a extins biroul din București cu 1.000 de metri pătrați prin preluarea unui etaj superior în clădirea de birouri AFI Park 1, unde își vor desfășura activitatea aproximativ 100 de noi angajați.

Într-un spațiu de birouri complet echipat, dotat cu aparatură de ultimă generație și instrumente de măsurare performante, echipa din România se concentrează pe conceperea și validarea de noi soluții pentru clienți globali de pe piața auto, industrială, medicală și a telecomunicațiilor.

Anul acesta, Centrul de Cercetare și Dezvoltare din România a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare de la deschidere, ca sucursală a Microchip Technologies Inc. Compania s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani, având în prezent aproximativ 200 de specialiști, care creează produse și sisteme globale inovatoare din gama semiconductoarelor.

Pornind doar cu proiecte de tip analog, Microchip România este acum un mediu de lucru pentru designerii specializați în digital și analog și inginerii de aplicații, care lucrează într-o strânsă legătură cu partenerii globali ca parte a procesului de proiectare de soluții și tehnologii noi pentru microcontrolere, memorii și dispozitive analog.

În luna aprilie a acestui an, Microchip a achiziționat corporația Atmel, unul dintre cei mai importanți competitori, designeri și producători de semiconductoare, îmbogățindu-și astfel oferta cu noi modele de  microcontrolere, dispozitive de frecvență radio și de memorie flash, senzori tactili, cipuri și produse specifice aplicațiilor din gama Microchip.

La evenimentul aniversar de la București a fost prezent Steve Sanghi, CEO Microchip, alături de profesori universitari, care au contribuit semnificativ la creșterea și dezvoltarea centrului, încă de la înființare.

“Odată cu consolidarea industriei semiconductoare, Microchip continuă să dezvolte o strategie de mare succes, printr-o gamă extinsă de achiziții, care au dublat creșterea veniturilor comparativ cu rata organică de apreciere a rezultatelor înregistrate în ultimii ani. Achiziționarea Atmel reprezintă cel mai recent capitol al strategiei noastre de dezvoltare, care va duce mai departe procesul de scalare operațională și a bazei de clienți Microchip”, a declarat Steve Sanghi, CEO Microchip. Acesta a menționat că Microchip România se află într-un continuu progres, cu o echipă solidă, bine integrată în cultura companiei, ce dezvoltă cu succes proiecte pentru clienții săi.

Microchip și Atmel vor continua să producă și să furnizeze asistență pentru componentele existente, care se regăsesc pretutindeni: acasă, în mașină sau în buzunarul fiecăruia. Microchip a livrat peste 12 miliarde de microcontrolere PIC® până în prezent, iar mega AVR-ul Atmel este cipul care a dat viață primului Arduino pentru MakerSpace. Alături de Atmel, Microchip are ocazia de a combina cele mai bune AVR-uri și PIC-uri pe o platformă impunătoare a microcontrolerelor. Această achiziție va consolida poziția companiei ca lider global de soluții analog, tactile, de conectivitate, de memorie sau microcontrolere.

Potrivit lui Ganesh Moorthy, Director de Operațiuni al Microchip, “unirea forțelor și combinarea portofoliilor noastre de produse le va oferi clienților un portofoliu mai bogat de soluții, permițând crearea de noi produse competitive pentru piețele pe care le deservesc”.

Acesta este cel de-al 20-lea an consecutiv când Microchip s-a înscris la conferința anuală MASTERs, care a avut loc în Phoenix, Arizona – devenită tradiție pentru experții produselor și clienții companiei. Experții au avut oportunitatea să prezinte, să facă schimb de informații tehnice referitoare la vastul portofoliu de produse și au dezbătut planurile pentru anul care va urma. Tema conferinței “Inspiră, Informează, Inovează” a constituit șansa clienților de a obține informații esențiale pentru idei inovatoare și aplicații. Mai mult de atât, programul MASTERs se va derula și la nivel regional în diferite părți ale lumii, până la finalul anului, pentru a aduce aceste informații în fața cât mai multor clienți din lumea întreagă.

Compania se află permanent într-un proces de dezvoltare durabilă, încă de la intrarea pe piața locală, în aprilie 2006. Educația este foarte importantă pentru Microchip, de aceea se dedică anual sponsorizării competițiilor de electronică organizate de Universitea Politehnica din București pentru studenți, în vederea consolidării relației companiei cu mediul universitar. Compania recrutează constant absolvenți ai Politehnicii, datorită bunei lor pregătiri și pentru că dețin cunoștințele necesare pentru a dezvolta proiecte de succes pentru companii multinaționale de profil.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: