După ce, recent, am degustat bunătățile de la Divan am fost tentați să încercăm și bucătăria grecească, o experiență culinară recunoscută în întreaga lume....
meze_2014 (1)După ce, recent, am degustat bunătățile de la Divan am fost tentați să încercăm și bucătăria grecească, o experiență culinară recunoscută în întreaga lume. Și am rămas plăcut surprinși: am mâncat mai bine ca la greci acasă.

Începem periplul culinar insular prin a vă spune că preparatele pe care le veți savura la Meze Taverna sunt creația lui Georgios Kritos, unul dintre cei mai apreciați bucatări ai Greciei. Pasiunea și cunoștintele sale în bucătaria tradițională vă vor servi ca inspirație și ghid în minunata lume Meze. “Noi, la Meze, folosim rețete vechi din Macedonia, Creta și Insulele Ionice. Unele preparate pe care le oferim pot fi reperate tocmai în Grecia antică: unele provin din perioadele Elenistică și Romană: Loukaniko (cârnatul uscat de porc), altele din perioada Bizantină: brânza Feta. Multe au radăcini arabe, persane sau turcești, de exemplu: moussaka, tzatziki”, spune acesta.

Iar dovada că lucururile stau exact așa cum ne-a spus Georgios am regăsit-o atunci când am trecut pragul restaurantului din Centrul Vechi. Într-o atmosferă caldă și primitoare, de poveste, MEZE Taverna are de oferit bucate naturale și delicioase, preparate cu mare grijă după rețetele originale grecești, transformând fiecare masă într-o călătorie culinară în sufletul Greciei. Astfel, fie că dorești să te bucuri de mâncăruri populare, precum tzatziki, moussakas sau souvlaki, fie că vrei să încerci preparatele “de suflet” ale grecilor, mai puțin cunoscute și mai greu de găsit în alte locuri decât în tavernele din Grecia, meniul conceput de Georgios Kritos te va purta într-o experiență gastronomică desăvârșită.

Vinetele, roşiile, cartofii, bobul, ardeii graşi şi ceapa, oregano, menta, usturoiul sau busuiocul, feta, carnea de miel şi nelipsitul, minunatul, ulei de măsline sunt doar câteva dintre ingredientele specifice bucătăriei grecești cu ajutorul cărora MEZE Taverna îți amintește cu fiecare masă de cele mai frumoase momente din Grecia. Asta, dacă i-ai trecut pragul. Dacă nu, niciodată nu este prea târziu. Prețurile sunt pe gustul fiecăruia, iar pentru fiecare rețetă, ingredientele proaspete, alese cu multă atenție sunt aduse direct din Grecia, de la producători locali.

Am aflat că brânza feta şi untul vin din Elasona Larissa, măslinele din Kriopigi, uleiul de măsline e produs în Creta, mierea e colectată de la producători locali din Polyhrono, pita vine din Oreonastro Thessaloniki, calamarii şi caracatiţa din Marea Egee, tradiţionalii cârnaţi Loukaniko Horiatiko sunt făcuţi în Poligiros Farma Zagoritis, și că ierburile aromatice sunt aduse din Sithonia…

Toate aceste ingrediente, alături de atmosfera familială și primitoare atât de specifică Greciei, contribuie la experiența autentică pe care MEZE Taverna o oferă celor ce îi trec pragul. Și cum grecii iubesc mesele îmbelșugate și atmosfera de sărbătoare, vei găsi aici un loc minunat de a-ți petrece clipe speciale alături de persoana iubită sau de familie ori prieteni. Astfel, dacă ți-e dor de golfulețele ascunse și satele pitorești din Halkidiki, poți încerca înghețata Pagoto Kaimaki și te poți simți ca pe plajele însorite ale Greciei chiar în inima Bucureștiului, în Centrul Vechi.

meze_2014 (9)

meze_2014 (3)

meze_2014 (2)

meze_2014 (7)

meze_2014 (8)

meze_2014 (4)

meze_2014 (15)

meze_2014 (16)

meze_2014 (17)

meze_2014 (18)

meze_2014 (19)

meze_2014 (20)

meze_2014 (10)

meze_2014 (11)

meze_2014 (6)

meze_2014 (21)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: