METAXA Grande Fine, într-un un design realizat de artistul stradal Cacao Rocks METAXA Grande Fine, într-un un design realizat de artistul stradal Cacao Rocks
„Am fost onorat de solicitarea primită din partea Casei Metaxa de a realiza designul unuia dintre cele mai emblematice decantoare din colecția METAXA. Pentru... METAXA Grande Fine, într-un un design realizat de artistul stradal Cacao Rocks

„Am fost onorat de solicitarea primită din partea Casei Metaxa de a realiza designul unuia dintre cele mai emblematice decantoare din colecția METAXA. Pentru a-l realiza, m-am lăsat inspirat de munca bunicului meu, a cărui călătorie în Insulele Ciclade am refăcut-o, pentru a surprinde cu aparatul de fotografiat peisajele pitorești atât de caracteristice acestor locuri. Am realizat astfel noul design pentru METAXA Grande Fine, o interpretare personală a arhitecturii Insulelor Ciclade și totodată un tribut adus bunicului meu. “

Încă de la lansarea pe piață, de acum câteva decenii, decantorul METAXA Grande Fine a fost recunoscut ca fiind o propunere estetică unică, un tribut adus Greciei, tradițiilor sale, meșteșugului, artei și modului de viață plin de inspirație. În 2020, Casa Metaxa îl invită pe artistul stradal Cacao Rocks să lanseze propria interpretare a acestui decantor emblematic.

Cacao Rocks (pe numele său Yassonas Megoulas) este un artist stradal din Grecia, care și-a dezvoltat un stil propriu, plin de creativitate și exuberanță, caracterizat prin folosirea unor simboluri și a unor elemente de folclor grecești într-o abordare modernă și contemporană. Prin activitatea sa multidisciplinară, premiată în repetate rânduri, acesta a ajuns să fie recunoscut drept una dintre noile voci ale însuflețitei scene artistice grecești.  

METAXA Grande Fine, într-un design realizat de artistul stradal Cacao Rocks, un tribut adus Greciei și moștenirii artistului

Cea mai importantă sursă de inspirație pentru artistul stradal Cacao Rocks în realizarea designului METAXA Grande Fine vine de la bunicul său francez. Acesta a descoperit Grecia înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial și s-a îndrăgostit de cultura și de tradițiile acestor locuri. A călătorit în Insulele Ciclade, unde și-a cultivat talentul în arta fotografică. Una dintre insulele sale preferate a fost Mykonos, unde a făcut sute de poze cu arhitectura, arta și stilul de viață boem atât de caracteristice acestor locuri.  

Cacao Rocks a moștenit toate fotografiile bunicului său; imagini pe care le prețuia și care au devenit o forță motrică a artei sale. Așadar, când a primit solicitarea din partea Casei Metaxa de a propune o interpretare a designului decantorului Grande Fine, artistul a decis să îi aducă bunicului său un tribut și să refacă parcursul și călătoria pe care acesta o întreprinsese cu mulți ani în urmă în Mykonos.

Folosind camera foto instant, preferata sa, artistul a decis să facă aceleași fotografii pe care bunicul său le făcuse cu zeci de ani în urmă. Întors la Atena, a realizat un colaj din fotografiile originale ale bunicului și cele făcute de el, creând astfel noul design METAXA Grande Fine.  

Decantorul este decorat cu modele inspirate de morile de vânt din Mykonos și de alte simboluri din Insulele Ciclade, în paleta de culori a artistului: alb pentru arhitectura Cicladelor, albastru pentru Marea Egee și auriu pentru soare.  

Prin această reinterpretare, artistul dorește să promoveze mentalitatea și cultura grecească și nu în ultimul rând aromele specifice acestor locuri, prin intermediul unei băuturi unice, METAXA. 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: