Mecca va găzdui cel mai mare hotel din lume Mecca va găzdui cel mai mare hotel din lume
În următorii doi ani, Mecca, cel mai important oraș pentru credincioșii musulmani, locul nașterii profetului Mahomed (orașul este considerat leagănul islamului), va avea cel... Mecca va găzdui cel mai mare hotel din lume

În următorii doi ani, Mecca, cel mai important oraș pentru credincioșii musulmani, locul nașterii profetului Mahomed (orașul este considerat leagănul islamului), va avea cel mai mare hotel din întreaga lume.

Hotelul Abraj Kudai își va deschide porțile în 2017 și va pune la dispoziția pelerinilor care vin anual în Mecca 10.000 de camere, 70 de restaurante și 4 heliporturi. Luxoasa unitate va costa 3,6 miliarde de dolari și va oferi tot confortul necesar vizitatorilor cu venituri peste medie, dar mai ales membrilor familiilor regale arabe.

Potrivit The Guardian, unitatea va avea 45 de etaje, camerele hotelului fiind dispuse pe 12 turnuri înălțate pe o platformă de 10 etaje. Totodată, hotelul (care se află în districtul Manafia, la circa 1,6 km de Moscheea Sfântă din Mecca) va avea propria stație de autobuz, un food court, un centru comercial și o sală de evenimente. Cinci etaje ale impresionantului hotel vor fi rezervate doar pentru familia regală saudită.

Construcția hotelul Abraj Kudai a fost finanțată de Ministerul Finanțelor din Arabia Saudită, designul acestuia fiind realizat de grupul Dar al-Handasah – pe lista de proiecte se află aeroporturi din Dudai sau orașe întregi din Kazakhstan – , scrie The Guardian.

Mecca primește circa 2 milioane de vizitatori care vin în anual în pelerinaj (Haji), în afară de aceștia orașul fiind gazdă în fiecare an pentru 20 de milioane de turiști. Veniturile din turism sunt de peste 9 miliarde de dolari.

Abraj-Kudai-001 mecca

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: