McDonald’s a vândut operațiunile din România către grupul care controlează business-ul iCentre McDonald’s a vândut operațiunile din România către grupul care controlează business-ul iCentre
Rețeaua de restaurante de tip fast-food McDonald’s România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, a confirmat recent schimbarea... McDonald’s a vândut operațiunile din România către grupul care controlează business-ul iCentre

Rețeaua de restaurante de tip fast-food McDonald’s România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de profil, a confirmat recent schimbarea acționariatului. Compania a vândut operațiunile locale către un francizat din Malta, Premier Capital.

“Începând cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate şi operaţiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România şi cele 19 cafenele McCafé şi va asigura capitalul necesar pentru a finanţa dezvoltarea McDonald’s în România”, arată compania, într-un comunicat citat de Mediafax.

Daniel Boaje, directorul general al companiei, care îşi va păstra funcţia în cadrul noului parteneriat, a declarat că restaurantele McDonald’s au atras în ultimii 20 de ani investiţii de peste 160 de milioane de euro.

McDonald’s are la nivel local 67 de restaurante cu afaceri de aproape 100 milioane de euro.

Pentru Premier Capital din Malta, România devine a şasea piaţă unde compania deţine franciza (alături de Malta, Estonia, Letonia, Lituania și Grecia) McDonald’s şi va fi totodată şi cea mai mare, în contextul în care local sunt deschise 67 de unităţi sub brandul fast-food. Prin comparaţie, în toate celelalte cinci pieţe sunt circa 60 de restaurante.

Lanţul de tip fast-food McDonald’s a intrat pe piaţa locală cu un restaurant în Piaţa Unirii în 1995.

Premier Capital este o subsidiară a grupului Hili Ventures, implicat în business-ul iCentre din România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: