Mașina, principalul mijloc de transport pentru călătoriile în străinătate în vara lui 2020 Mașina, principalul mijloc de transport pentru călătoriile în străinătate în vara lui 2020
În acest an, în perioada 1 iunie -30 septembrie, românii care au călătorit în vacanță în afara țării au preferat să plece cu mașina... Mașina, principalul mijloc de transport pentru călătoriile în străinătate în vara lui 2020

În acest an, în perioada 1 iunie -30 septembrie, românii care au călătorit în vacanță în afara țării au preferat să plece cu mașina (63%), și mai puțin cu avionul (34%) sau autocarul (1%), arată datele centralizate la nivelul portofoliului de asigurări de călătorie emise de Eurolife FFH. Comparativ, în 2019, 76% dintre clienții Eurolife FFH călătoreau cu avionul, la distanţă semnificativă fiind maşina proprie (26%) şi autocarul (4%).

Pe fondul contextului generat de pandemia de coronavirus, românii au preferat să petreacă un sejur în Grecia (25%), Bulgaria (31%), Turcia (9%), sau au optat pentru un circuit cu mașina proprie în Europa (8%). Peste 70% dintre clienți și-au ales un pachet de asigurare cu acoperire maximă, respectiv 50.000 de euro suma asigurată, cu includerea unor riscuri variate precum asistență medicală de urgență, anularea călătoriei, asistență rutieră în cazul deplasărilor cu mașina personală, asigurarea bagajeloretc.

În plus, toți clienții care achiziționează o poliță de călătorie de la Eurolife FFH beneficiază și de acoperire în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov2. Clientul își poate recupera astfel fie costurile efectuate cu respectiva călătorie, dacă anularea a intervenit din cauza diagnosticării cu noul coronavirus, fie sumele aferente serviciilor medicale din străinătate (dacă diagnosticarea a intervenit pe parcursul prezenței în străinătate).

Media primei plătite de către un client pentru o asigurare de călătorie se menține în jurul valorii de 36-38 de lei / persoană, pentru un sejur mediu de 5-10 zile.

În ceea ce privesc despăgubirile acordate, acestea au avut în vedere spețe precum anularea călătoriei din cauza îmbolnăvirii cu  varicelă (contravaloare despăgubire 1000 euro – valoarea sejurului); asistență medicală în Grecia pe fondul unor arsuri solare (plată despăgubire 250 euro); consultație dentară (plată despăgubire 75 euro); asistență rutieră Grecia, reparații la locul evenimentului (plata despăgubire 100 euro); întâzierea bagajului la destinație (plată despăgubire 500 euro); anularea călătoriei pe fondul unei îmbolnăviri (plată despăgubire 1533 euro).

Asigurarea pentru călătoriile în străintate de la Eurolife FFH este disponibilă în 3 variante de pachet – RELAXAT, ECHILIBRAT ŞI ZEN, printre principalele beneficii numărându-se posibilitatea de a încheia poliţa chiar şi de pe scara avionului, cu activare imediată, după confirmarea plăţii. Anul

acesta, compania a lansat și o asigurare valabilă pentru călătoriile în România – RambursOrice, cu acoperire inclusiv pentru anularea călătoriilor din cauza îmbolnăvirii cu SarsCov2.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: