Maratonul Bucureștiului se va desfășura în perioada 3-4 octombrie Maratonul Bucureștiului se va desfășura în perioada 3-4 octombrie
Distanta legendara de 42, 195 de km, parcursa de un alergator  la un maraton, este , pentru multi dintre noi,  o provocare.  Dar, dincolo... Maratonul Bucureștiului se va desfășura în perioada 3-4 octombrie

Distanta legendara de 42, 195 de km, parcursa de un alergator  la un maraton, este , pentru multi dintre noi,  o provocare.  Dar, dincolo de testarea propriilor limite maratonul a devenit, in ultima vreme,  un eveniment complex care creeaza comunitati de alergatori si reprezinta,  pentru marile orase ale lumii, un mod de a atrage turisti si de a –si promova valorile nationale. Asta se reflecta imediat in cultura si  economia  tarilor respective.

Legenda soldatului Phidippides care a adus vestea victoriei din batalia de la Maraton, alergand42 de km si care astrigat “Nenikikamen”- Am invins!, a devenit punctul de plecare al unor competitii de masa imense  care aduna peste 50 de mii de participanti cum se intampla la New York, sau in jur de 35 de mii de alergatori cum se intampla la Londra. Peste 800 de maratoane internationale se desfasoara anual in orasele lumii. Multi alergatori romani se inscriu in aceste curse.

Pentru reusita unui asemenea  eveniment colaboreaza  si lucreaza sute de oameni: institutii ale statului, asociatii si cluburi sportive, sponsori si voluntari.  De asemenea, fondurile colectate sunt folosite de asociatiile caritabile partenere.

Maratonul este si un exercitiu de imagine si de vizibilitate. Eu insami sunt alergatoare si mergand, impreuna cu sotulmeu,  la diverse maratoane organizate in alte tari mi-am dorit ca si Bucurestiul sa devina o capitala deschisa tuturor alergatorilor din lume.  Anul trecut numarul de alergatori, din peste 50 de tari,s-a ridicat  la peste 8000. Pintre ei, ne-am bucurat si de participarea campioanei olipice de la Beijing, la marathon, Constantina Dita,  a altor campioni din  sportul romanesc, Andreea Raducan, Doina Ignat, Ana Maria Branza, Camelia Lupascu dar si de prezenta unor vedete cunoscute, Radu Valcan, Alina Chivulescu, sef Adrian Hadean, Dana Savuica .

In 1908, startul la Maratonul de la Londra, s-a dat din fata Palatului Windsdor, ca familia regala sa poata urmari cursa. De fapt, in toate marile orase ale lumii traseul maratonului incearca sa atinga toate punctele de maxim  interes turistic.

Raiffeisen Bucharest Maraton se afla anul acesta, la cea de-a  opta  editie. Traseul a fost modificat acoperind o parte dintre obiectivele turistice ale Bucurestiului (Calea Victoriei, Spliul Independentei, Calea 13 Septembrie, Bd Tudor Vladimirescu, Soseaua Panduri. Acest nou traseu “acopera” o parte dintre cele mai frumoase locuri din  capital.  Exotic, excentric, viu, romantic, Bucurestiul dezvaluie monumente arhitecturale unice in Europa: Muzeul Enescu, Academia Romana, Gradina Cismigiu, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta (fostul Palat Regal) Biserica Cretulescu, Centrul Vechi Lipscani.

Toate acestea sunt  argumente care incearca sa sensibilizeze si pe bucurestenii care nu alearga la marathon dar pot deveni suporterii acestui mare eveniment  sportiv si cultural.

Nu e usor sa alergi 42, 195 de km si competitorii au nevoie de suporteri pe tot parcursul. In plus, ziua maratonului inseamna si limitarea traficului intre anumite  ore, in zilele de  sambata şi duminica, în centrul Capitalei, iar unele mijloace de transport in comun vor avea trasee deviate sau nu vor circula deloc. E foarte important sa avem  intelegerea si sustinerea  bucuresteinilor  si la acest capitol.

Raiffeisen Bucharest Maraton este o sarbatoare a orasului Bucuresti pentru care eu, echipa mea si colaboratorii nostril lucram cu pasiune. Va asteptam, pe 3 octombrie la Maratonul Copiilor  si 4 octombrie in Piata Constitutiei, la startul Raiffeisen Bucharest Maraton  dar si pe traseu,  fie ca sunteti alergator, fie ca sunteti suporter, la aceasta minunata cursa in slujba sanatatii oamenilor dar si a Bucurestiului.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: