Compania Hili Salomone Ltd, un joint venture dintre două grupuri comerciale importante din Malta, Hili Company şi VJ Salomone, un jucător activ pe piaţa...
DSC02230 (Small)Compania Hili Salomone Ltd, un joint venture dintre două grupuri comerciale importante din Malta, Hili Company şi VJ Salomone, un jucător activ pe piaţa europeană de IT, retail şi farma, a deschis la nivel local primul magazin iCentre, Apple Premium Reseller, în urma unei investiţii de 300.000 de euro. Compania estimează ca acesta să genereze venituri de circa 2 milioane de euro.

Magazinul, cu o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, a fost inaugurat în cel mai nou centru comercial din Capitală, Promenada. “Am decis să intrăm şi în România pentru că am observat destul loc pentru extindere. Acum face sens să fim aici pentru că am observat sute de mii de fani Apple”, au precizat oficialii iCentre.

Potrivit acestora, până la finalul anului viitor reţeaua din Capitală va creşte la trei magazine, următoarele deschideri fiind programate tot în centre comerciale.

“Suntem extrem de bucuroşi să aducem iCentre în România. Şi planurile noastre de investiţie nu se opresc aici. Preconizăm un total de 10 magazine în regiune până în 2016. Odată cu cele două noi deschideri programate pentru anul viitor, valoarea estimată a investiţiei va fi de 1 milion de euro în România,” a declarat Jeremy Salomone, CEO în cadrul Hili Salomone.

iCentre este Apple Premium Reseller în România şi Ungaria, unde operează 3 magazine în Budapesta. Potrivit reprezentanţilor companiei, reţeaua iCentre se va extinde începând cu 2015 şi în afara Bucureştiului, oraşele vizate fiind cele cu peste 300.000 de locuitori. “Vom ţine cont de veniturile potenţialilor consumatori din zonă şi de spaţiile pe care le găsim pentru noile deschideri. Nu ne vom concentra pe o zonă, vrem să acoperim toată ţara”, a precizat Bogdan Costache, country manager România iCentre. Totodată, retailerul nu exclude extinderea prin magazine stradale. În prezent, singurul magazin aflat pe high-street ale iCentre se află în Malta, veniturile generate de acesta fiind de 3 milioane de euro anual.

Potrivit reprezentanţilor iCentre, începând cu luna noiembrie platforma online a companiei va fi activă, clienţii Apple având opţiunea de a achiziţiona produsele favorite şi prin online. “E devreme să facem estimări, dar cred că pentru început ponderea va fi 50/50 în ceea ce priveşte achiziţiile online şi cele din magazin. Oamenii îşi doresc o exprienţă plăcută, vor să interacţioneze cu specialiştii noştri”, a mai spus managerul iCentre România.

iCentre urmează filozofia Apple Premium Reseller, aplicând standardele Apple în privinţa design-ului magazinului, nivelul de servicii şi asistenţa oferită clienţilor. Consultanţii iCentre au certificarea de Apple Proffesionals şi vor susţine sesiuni de training gratuite pentru orice potenţial utilizator.

O echipă de experţi îi va asista pe clienţi în alegerile lor, fie că este vorba despre un Mac, iPad, sau un iPhone. În plus, clienţii pot alege dintr-o gamă de accesorii cu peste 5.000 de repere diferite. Orice client poate primi informaţii din partea experţilor prin intermediul unui service desk dedicat, putând astfel folosi la maximum capacităţile dispozitivelor Apple utilizate.

Compania va aduce la nivel local produsele lansate de Apple imediat ce vor fi disponibile pentru ţara noastră. În acest sens, noile produse iPhone 5c şi iPhone 5s, dar şi noul MacBook Pro Retina sunt disponibile deja. iPad Air va fi disponibil din data de 1 noiembrie 2013, odată cu lansarea produsului la nivel global.

Totodată, iCentre va susţine la nivel local workshopuri dedicate fanilor Apple, temele acestora incluzând printre altele, fotografia digitală, editarea audio sau video, web design şi elemente de productivitate.

“iCentre susţine creativitatea utilizatorilor prin intermediul Platformei iCreate, o zonă dedicată de workshop şi pregătire, unde clienţii pot interacţiona atât între ei, cât şi cu experţii în folosirea produselor Apple, pentru a schimba idei în privinţa funcţiilor şi a utilizării aplicaţiilor şi software-ului”, au mai spus oficialii iCentre.

Odată cu deschiderea oficială a primului magazin din România, iCentre va lansa pe 1 noiembrie prima ofertă din portofoliu: 30% reducere pentru noul model MacBook Pro 13 inch,  2.5GHz Dual-Core i5, în limita primelor 50 de unităţi vândute. În plus, toţi cei care doresc un alt produs din magazin, vor beneficia de un discount de 10%.

“În acest an nu vom avea oferte de Black Friday, dar putem spune că pentru noi Crăciunul a venit mai devreme. Pe lângă campaniile acceptate la nivel internaţional vom avea şi oferte proprii mai ales în perioada sărbătorilor”, a adăugat Costache.

Hili Company este o divizie operaţională a Hili Ventures, o organizaţie prezentă în peste 12 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu o echipă de peste 3.000 de angajaţi. Hili Ventures este partenerul de încredere pentru companii precum: Allison, Cisco, CMA CGM, Hoffmann, IBM, KoneCranes, Lenovo, McDonald’s, Microsoft, NCR, RetailPro, Terberg şi multe altele.

VJ Salomone este un importator şi distribuitor de top. Ariile de activitate ale companiei includ  FMCG, sănătate, cosmetice şi parfumuri, precum şi IT&C. VJ Salomone comercializează un număr mare de mărci cunoscute, reprezentând companii de top, lideri în industriile lor, precum Procter & Gamble, Beiersdorf, Thermos, Novartis, Pfizer, Actavis, Abbott, EMC, Ricoh, Ingenico, Casio şi Neopost.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: