Constructorul european de avioane Airbus a reuşit să ia, din nou, faţa rivalilor de la Boeing în cadrul evenimentului de la Farnborough (Farnborough International...
A330-800neoConstructorul european de avioane Airbus a reuşit să ia, din nou, faţa rivalilor de la Boeing în cadrul evenimentului de la Farnborough (Farnborough International Airshow), securizând de două ori mai multe comenzi şi cereri.

Asta deşi Boeing se laudă că a semnat mai multe contracte de la începutul acestui an, având 783 de aeronave în pregătire faţă de cele 648 ale Airbus.

Airbus at the Farnborough Exhibition: 65 firm orders for the A330neo aircrafts. Over 3.000 orders in 4 years for A320neo

În cadrul evenimentului din Marea Britanie, Airbus a semnat înţelegeri pentru 496 de avioane, valoarea contractelor ridicându-se la circa 75 de miliarde de dolari. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru aeronavele A320neo.

În schimb, Boeing a semnat contracte doar pentru 201 aeronave, valoarea acestora fiind de circa 40 de miliarde de dolari.

“Comenzile pe care le-am primit în acest an la Farnborough pentru aeronavele A330neo şi A320neo sunt fără îndoială un girant al eficienţei acestora”, a scpus John Leahy, directorul de operaţiuni al Airbus.

British Airways to get 20 A320neo Family aircraft from Airbus

Cea mai mare comandă a constructorului european a venit din partea SMBC Aviation Capital, o companie de leasing cu operaţiuni în pieţele în curs de dezvoltare. Compania a comandat 110 aerovane A320, echipate cu noua opţiune de motor care asigură un consum redus de carburant, şi 5 aeronave din modelul actual A320. Totodată, Hong Kong Aviation Capital a comandat 70 de avioane Airbus.

Airbus launches the A330neo and hopes to start deliveries in the next three years

Comanzile Boeing au fost tot pe segmentul single aisle, modelul 737 repezentând  123 dintrecele 201 avioane cerute. Hainan Airlines, din China, a cerut 50 de avioane Boeing 737 MAX 8, în timp ce englezii de la Monarch Airlines au comandat 30 de avioane din acelaşi model.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: