Lista de lectură a lui Bill Gates pentru vara lui 2015 Lista de lectură a lui Bill Gates pentru vara lui 2015
Deși la prima vedere ar părea greu de crezut, însă viața celor mai bogați oameni ai lumi nu se învârte doar în jurul businessurilor... Lista de lectură a lui Bill Gates pentru vara lui 2015

Deși la prima vedere ar părea greu de crezut, însă viața celor mai bogați oameni ai lumi nu se învârte doar în jurul businessurilor de miliarde pe care le-au creat sau a petrecerilor și evenimentelor la care sunt invitați constant. Și miliardarii simt uneori nevoia să se relaxeze citind o carte bună.

Dacă sunteți curioși ce se află pe noptiera celui mai bogat om din lume, puteți afla acum, chiar de la el. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a dezvăluit lista lui anuală de cărți de citit în timpul verii, toate sub 400 de pagini, pentru o lectură ușoară, dar interesantă. Colecția conține titluri care cu siguranță vă vor stârni interesul și pe care le veți găsi la Librex.

“Fiecare dintre aceste cărți m-a facut să mă gândesc, să râd sau, în anumite cazuri, ambele”, spune Bill Gates.

Hyperbole and a half de Allie Brosh – Editura Vintage, (384 pagini) (disponibilă în limba engleză)

Este o carte bazată pe blogul scriitoarei în care aceasta folosește tehnica retrospecției și ilustrează desene comice pentru a reanima momente amuzante din copilăria ei.

Scrisă la persoana I, vocea narativă este suprinzător de sinceră în timp ce vorbește despre gânduri pe care mulți dintre noi am fi prea timizi pentru a le exprima.

Magia realității de Richard Dawkins – Editura Humanitas (272 pagini)  (disponibilă în limba română)

Richard Dawkins este un biolog de dezvoltare evoluționistă de la Universitatea Oxford care are un talent în a face știința placută și distractivă.

Cartea sa, Magia Realității, raspunde la întrebări precum “cum s-a format universul” sau “ce cauzează cutremurele” pe înțelesul tuturor, folosind ilustrații și schițe.

What if? de Randall Munroe – Editura Houghton Mifflin Harcourt (320 pagini) (disponibilă în limba engleză)

Inspirată după blogul său, XKCD, What If, de Randall Munroe conține o colecție de “răspunsuri științifice la întrebări absurde”.

Premisa este simplă: oamenii pun întrebări legate de fizică, biologie, chimie, iar autorul încearcă să le ofere un răspuns rezonabil în parametri științei. Întâlnim întrebări precum “de la ce înălțime trebuie să dai drumul unei bucăți de carne astfel încât să fie gătită până când atinge pământul?” sau “Când vor fi mai multe profile ale oamenilor decedați decât ale celor în viață pe Facebook?”

On Immunity de Eula Biss – Graywolf Press, (216 pagini) (disponibilă în limba engleză)

O carte cu caracter social în care autoarea, academic de profesie, analizează ce se ascunde în spatele fobiei de a fi vaccinat.

Este un studiul concentrat pe refuzul adulților de a-și vaccina copii în ciuda faptului că majoritatea studiilor proclamă vaccinele ca și miracole ale medicinei moderne.

How to lie with statistics de Darrell Huff, (128 pagini) (disponibilă în limba engleză)

Scurtă și usor de citit, “How to lie with statistics” se adresează celor interesați de știința statisticilor. Cartea a fost publicată în 1954, dar este la fel de relevantă astăzi ca și atunci.

Should we eat de Vaclav Smil – Wiley Blackwell (276 pagini) (disponibilă în limba engleză)

Unul dintre autorii preferați ai lui Bill Gates, Vaclav Smil este o autoritate în rândul academicilor preocupați de ecologie și protecția mediului. “Should we eat?” își dorește să atragă atenția asupra problemelor naturale cu care ne confruntăm din cauza consumului exagerat de carne.

Vaclav Smil analizează rolul cărnii în nutriția evoluției omului și pune întrebări importante despre cât de eficientă este industria alimentației la nivel global.

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: