LinkedIn, una dintre cele mai mari reţele sociale profesionale din lume, a anunţat achiziţia serviciului de job matching Bright pentru suma de 120 de...
LinkedIn-Logo-2LinkedIn, una dintre cele mai mari reţele sociale profesionale din lume, a anunţat achiziţia serviciului de job matching Bright pentru suma de 120 de milioane de dolari.

Potrivit declaraţiilor oficialilor celor două companii, suma reprezintă preluarea a 73% dintre acţiuni şi 27% cash.

Odată finalizată (în primul trimestru al acestui an), această tranzacţie va aduce o parte din echipa Bright în rândul angajaţilor LinkedIn, atât în divizia de dezvoltare de produse cât şi în cea de inginerie.

Persoanele înregistrate în Bright vor putea să îşi acceseze conturile până pe data de 28 februarie.

“Împărţim aceeaşi viziune cu LinkedIn, de aceea am hotărât acest deal”, a spus Eduardo Vivas, fondatorul Bright. Ceea ce îi lipsea acestei companii, însă, era capacitatea de a-şi scala businessul, o problemă ce va fi uitată odată cu integrarea în LinkedIn.

Cei 120 de milioane de dolari este cea mai mare sumă plătită de LinkedIn până acum. Alte achiziţii ale companiei au vizat Slideshare (119 milioane de dolari) sau Pulse (pe care a plătit 90 de milioane de dolari).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: