LG, investiție de 1 miliard de dolari pentru o nouă fabrică OLED LG, investiție de 1 miliard de dolari pentru o nouă fabrică OLED
Sud-coreenii de la LG au anunțat recent faptul că vor investi aproape 1 miliard de dolari (circa 900 de milioane de dolari) într-o nouă... LG, investiție de 1 miliard de dolari pentru o nouă fabrică OLED

Sud-coreenii de la LG au anunțat recent faptul că vor investi aproape 1 miliard de dolari (circa 900 de milioane de dolari) într-o nouă fabrică ce va produce display-uri OLED (organic light-emitting diode).

Investiția în realizarea celei de-a patra unități de producție a ecranelor OLED atestă faptul că LG și-a făcut clar strategia de viitor și mizează pe această tehnologie pentru dezvoltarea business-ului.

În acest moment, LG Display și Samsung Display sunt singurele companii din lume capabile să producă la scară largă ecrane OLED (acest gen de display-uri este mai flexibil și consumă mai puțină energie decât ecranele LCD).

Lucrările noii fabrici vor demara în următoarele luni, unitatea de producție urmând să livreze primele ecrane OLED în prima jumătate din 2017. Potrivit oficialilor LG, fabrica ar urma să aibă lunar o capacitate dublă de producție comparativ cu cea a fabricilor actuale.

În prezent, LG produce ecrane OLED ale căror dimensiuni variază de la 4,5 inci la 77 de inci, conform informațiilor disponibile pe site-ul companiei, puterea de producție fiind de 600.000 de panouri în 2015. Pentru 2016, compania estimează că va putea produce 1,5 milioane de panouri anual.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: