Lenovo va produce servere în Ungaria Lenovo va produce servere în Ungaria
Lenovo, cea mai mare companie producătoare de PC-uri la nivel global, a anunțat astăzi că va începe producția de soluții pentru segmentul enterprise în... Lenovo va produce servere în Ungaria

Lenovo, cea mai mare companie producătoare de PC-uri la nivel global, a anunțat astăzi că va începe producția de soluții pentru segmentul enterprise în Europa, pentru clienții EMEA – soluții care includ servere x86 și întreaga gamă de produse de stocare și rețele pentru mediul bazat pe centre de date.

Clienții și partenerii din zona EMEA vor beneficia de un timp de livrare mai rapid și de mai multă flexibilitate în îndeplinirea nevoilor lor odată ce partenerul de producție, Flextronics International, va începe producția de servere x86 Lenovo în Ungaria.

Inițiativa de a produce produse dedicate segmentului enterprise în Europa va permite Lenovo să furnizeze cele mai bun servicii posibile clienților și partenerilor săi EMEA, consolidându-și în același timp angajamentul de a deveni lider în spațiul IT pe segmentul enterprise. Producția va începe în vara anului 2016 și va veni în completarea capabilităților existente de producție ale Flex pe linia de produse ThinkServer, precum și o serie de alte produse.

Una dintre unitățile de producție Flex din Ungaria, dedicată Lenovo, va produce întreaga gamă de servere x86, inclusiv asamblarea sistemelor, gama completă de opțiuni de stocare și rețelistică și servere de tip rack complet integrate pentru configurarea sistemelor personalizate la comandă.

Flex este partener strategic al Lenovo de șase ani și este deja implicat în producția unei game de produse, inclusiv servicii de depanare pentru PC-uri, telefoane, servere ThinkServers și tablete. De fapt, unitatea Sarvar din Ungaria a fabricat și expediat recent PC-ul cu numărul 5 milioane pentru Lenovo în EMEA.

Parteneriatul cu Flex reprezintă un element central din strategia Lenovo pentru obținerea unui echilibru între unitățile de producție proprii / interne și serviciile de fabricare contractate de la terțe părți, compania putând astfel valorifica tot ce e mai bun din inovația externă pentru a aduce îmbunătățiri în procesul de producție.

Decizia de a muta operațiunile de producție în Europa s-a bazat pe beneficiile generate de stabilirea unui centru de producție mai aproape de baza principală de clienți și parteneri a Lenovo. Desfășurarea unui proces de producție în Uniunea Europeană va permite o optimizare de până la cinci zile a timpului de livrare pentru clienți (în funcție de țară), precum și costuri de operare mai mici (costuri de transport reduse) care pot fi asociate clienților și partenerilor. Producția de servere x86 pentru clienții EMEA va continua în China, lucru ce va permite partenerilor din acest canal să se bucure de beneficii adăugate în materie de costuri prin utilizarea transportului maritim.

Lenovo și-a propus să devină liderul industriei de produse enterprise și centre de date, iar mutarea procesului de producție în Europa va îmbunătăți durata în care produsul ajunge pe piață, permițând astfel companiei să devină mai competitivă.

“Transferarea producției în Europa reprezintă o mișcare strategică pentru noi care va crea beneficii tangibile pentru clienții noștri,” a declarat Wilfredo Sotolongo, vice președinte EMEA și general manager Data Center Group, Lenovo. “Clienții noștri au avut o reacție extrem de pozitivă în legătură cu decizia noastră de a începe producția în Ungaria. Considerăm că acest lucru ne va spori capabilitățile pe piețele enterprise întrucât vom putea oferi servicii la nivel mai înalt clienților noștri EMEA.”

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: