Producătorul de electronice Lenovo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de PC-uri, a finalizat tranzacţia prin care a preluat divizia...
Logo LenovoProducătorul de electronice Lenovo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa internaţională de PC-uri, a finalizat tranzacţia prin care a preluat divizia de servere a IBM, însă valoarea plătită este cu 200 de milioane de dolari mai mică.

Astfel, preţul final al tranzacţiei va fi de 2,1 miliarde de dolari, în scădere faţă de cele 2,3 miliarde de dolari pentru care compania a fost dispusă să le dea în luna ianuarie.

Lenovo preia divizia de servere x86 a IBM

Achiziţia a premit aprobarea Comitetului pentru Investiţii Străine din SUA în luna august, însă cel mai recent review vine în urma unor probleme între Statele Unite şi China pe tema securităţii cibernetice.

După semnarea vânzării, IBM va renunţa la una dintre cele mai puţin profitabile divizii, urmând să se concentreze pe domenii precum cloud computing şi data analytics, în timp ce Lenovo câştigă o piesă importantă din piaţa globală de hardware computaţional.

Business trends: Lenovo, profit în creştere cu 23% în T1 – UPDATE

Din momentul preluării diviziei IBM, Lenovo va deveni cel de-al treilea vendor de servere din lume, după HP.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: