Laptopurile, tabletele și PC-urile, la cel mai mic nivel din 2011 Laptopurile, tabletele și PC-urile, la cel mai mic nivel din 2011
Industria de consumer electronics a primit o lovitură destul de puternică în primele trei luni ale acestui an. Potrivit unui raport al companiei de... Laptopurile, tabletele și PC-urile, la cel mai mic nivel din 2011

Industria de consumer electronics a primit o lovitură destul de puternică în primele trei luni ale acestui an. Potrivit unui raport al companiei de cercetare de piață Canalys, în primul trimestru al lui 2016, vânzările de PC-uri – în această categorie fiind incluse desktopurile, notebookurile, tabletele și dispozitivele 2-în-1 – au atins pragul de 101 milioane de unități, cu 13% sub numărul gadgeturilor vândute în perioada similară a anului trecut.

Totodată, acest număr marchează cel mai mic nivel al vânzărilor acestei categorii de device-uri din ultimii 5 ani.

Cu toate că Apple este lider al livărilor pe acest segment, compania s-a confruntat cu o scădere a volumului cu 17 procente, până la 14 milioane de unități. Lenovo s-a situat pe locul secund, cu doar 25.000 de unități sub cele vândute de Apple.

“Piața globală de PC-uri a avut în început slab în 2016 iar viitorul nu pare deloc a fi unul mai bun. Avântul luat de tablete este o amintire, iar piața este matură. Dacă producătorii nu vor veni cu o serie noi de inovații, declinul acestei piețe va continua”, spun analiștii Canalys citați de presa internațională.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: