La marea noastră… cu toată gașca în mașină! La marea noastră… cu toată gașca în mașină!
Recunosc că am așteptat ceva vreme anul asta până când Busu’ de la Meteo a anunțat câteva zile legate cu soare pe litoralul românesc.... La marea noastră… cu toată gașca în mașină!

Recunosc că am așteptat ceva vreme anul asta până când Busu’ de la Meteo a anunțat câteva zile legate cu soare pe litoralul românesc. Când a venit momentul, ne-am urcat în mașină și am decolat spre mare. Cum a fost? Cum se prezintă Constanța și Mamaia? Imediat!

Păi, încep prin a vă spune că deși nu sunt un mare amator de stat la soare, îmi place marea la nebunie. Îmi place să mă plimb pe plajă, să ascult muzica valurilor și, bineînțeles, să mănânc bine la malul mării. Parcă mâncarea are alt gust pe litoral.

Zis și făcut. Mi-am anunțat amicii de scurta escapadă pe litoral și am ocupat destul de repede locurile din mașină. Dar… am zis să nu mai plec cu mașina mea și să apelez de data asta la prietenii de la SIXT Rent a Car pentru un bolid mai mare și mai puternic. Am făcut rezervarea online și am plecat să ridic mașina de la sediul lor din Șoseaua București-Ploiești, nr. 145, Sector 1, Bucuresti. Băieții s-au mișcat rapid, iar după cinci minute eram șofer pe un Opel Insignia.

Hârțogăraia a presupus doar copii după actul de identitate și permisul de conducere și un scurt control al mașinii predate pentru a observa eventualele zgârieturii… Mașina era echipată full option, iar șofatul pe un astfel de bolid este o adevărată plăcere.

Am făcut repede dreapta din sediul New Kopel Group spre București și am oprit la Băneasa unde stabilisem punctul de întâlnire cu prietenii mei. Nu le-am spus cu ce mașina mergem, iar surpriza a fost pe măsură. După ce toți și-a aruncat bagajul în portbagaj (unul imens), am mai lenevit ceva timp prin mall și Ikea să se alimenteze toți și apoi… la drum.

maci

Am ieșit ușor din aglomerația Bucureștiului, am tăiat-o pe centură și … drum întins spre mare. Primul popas a fost pe autostradă să alimentăm, dar și pentru un shot de espresso. Cu toții eram entuziasmați și așteptam să ajungem. Drumul destul de liber, peisajul plin de maci infloriți, iar mașina pusă pe pilot automat la 130 km/h. Muzica sună din difuzoare, iar discuțiile sunt în toi atunci când ne apropiem de Constanța.

Ne decidem rapid să facem o scurtă oprire la Cazino și să mâncăm în port. Găsim un loc de parcare printre zecile de mașini și ieșim să admirăm marea. Afară, soare, cald, 25 de grade, dar aerul era mult mai încins. Lumea se plimba în voie și își făcea selfie cu marea și bărcile care treceau destul de aproape de mall. Destul de curat și frumos amenajat … fără cerșetori care să te streseze din metru în metru. Înfometați fiind, coborâm în port să alegem un loc de popas și de masă.

Câțiva nori ne amenință prânzul și încep să verse stropi mari de ploaie. Îi zicem „de bine” lu’ Busu, intrăm repede la un restaurant și cerem meniul. Suntem deciși să luăm pește. Slavă Domnului… au din belșug. Iar platorurile încep să vină. Mâncarea este bună, iar servirea chiar peste așteptările noastre. După două ore de leneveală plecăm spre plaja udată de ploaie. Un pic dezamagiți de Constanța alegem să mergem în Mamaia.

Aici, găsim ceva pe bugetul nostru, ne cazăm și alergăm spre un loc cu plajă cât de cât decent. Ne bălăcim puțin, facem haz de necaz și așteptăm să vedem cum soarele se ascunde în mare. Ziua se închie târziu în noapte cu bere și povești despre mașini cu mulți cai putere. În paralel, ne facem deja planul pentru a doua zi de plajă… Să ne urcăm în mașină și să mergem spre Vama Veche sau să stăm în Mamaia?

Dimineața ploua. Pe tot litoralul românesc. Ne-am urcat în Opelul de la la SIXT Rent a Car și am plecat… spre munte. Acolo nu plouă. Dar asta e o altă poveste.

spre munte cu masina

 • Marius

  16/08/2016 #1 Author

  Am fost si eu la mare vara aceasta si pot sa zic ca am fost cu o masina inchiriata, pentru ca eu urmeaza sa imi achizitionez o masina.

  Reply

 • Costin

  25/01/2017 #2 Author

  Este frumos sa pleci cu gasca la mare, cu cat sunt mai multi cu atat si distractia este mai frumoasa.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: