Expo Media a organizat cea de-a doua editie a conferintei “Workplace Safety Management Forum”, in data de 1 octombrie 2014, in incinta JW Marriott...

worksafe_hands_people_smallExpo Media a organizat cea de-a doua editie a conferintei “Workplace Safety Management Forum”, in data de 1 octombrie 2014, in incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel, un eveniment de nisa care a adus in prim plan ultimele tendinte de profil.

Bucuresti, 6 octombrie 2014: “Importanta factorului uman in siguranta la locul de munca”, iata unul din subiectele dezbatute in cadrul celei de-a doua editii a evenimentului “Workplace Safety Management Forum”. “Selectia pe baza testelor psihologice validate contribuie la angajarea unor persoane mai putin inclinate sa manifeste comportamente nesigure. Exista o corelatie demonstrata stiintific intre anumite dimensiuni psihologice si numarul crescut de amenzi si consumul haotic de combustibil. Anumite aspecte din comportament (sociabilitatea, nivelul de energie, curiozitatea, etc.) pot crea un efect de halo si pot fi de fapt negative pe termen lung in privinta comportamentelor de siguranta”, subliniaza Madalina Balan – Managing Partner, Hart Consulting.

Mihnea Balteanu – Director General, Miso, a prezentat in cadrul conferintei “Workplace Safety Management Forum” aspecte legate de siguranta bazata pe comportament si Leadership in securitate si sanatate in munca. Conducatorii locurilor de munca/supervizorii sunt de multe ori exemple proaste de urmat, luand-o ei pe scurtaturi si nerespectand prevederile SSM. Acestia le cer direct sau indirect lucratorilor sa isi asume riscuri si trec cu vederea comportamentele riscante pana cand are loc un accident, dupa care aplica masuri disciplinare, afirma Mihnea Balteanu.

Consecintele acestor aspecte peste care se trece cu vederea au fost prezentate in cadrul conferintei “Workplace Safety Management Forum” de catre Catalin Velescu – Director General, 3M Romania: “La nivel global, la fiecare 15 secunde, 160 de angajati sufera un accident si cel putin un angajat moare in urma unui accident la locul de munca”, conform unui studiu realizat de Institutul National de Statistica. “In acelasi timp, in Romania 354000 de angajati au suferit pe parcursul ultimelor 12 luni cel putin o afectiune cauzata sau agravata de la locul de munca actual sau anterior (accidentele nu sunt incluse)”.

O solutie pentru imbunatatirea acestor cifre statistice a fost prezentata de catre Alin Jalea – HSEQ Manager, Dalkia Romania, prin realizarea unui ghid de bune practici in SSM: “Brosurile de bune practici reprezinta o metoda de management Securitate-Sanatate simpla, metoda care permite ameliorarea rapida a comportamentului individual, in conditiile unor programe dezvoltate corect. Ele vin sa completeze actiunile clasice si tehnicile de prevenire a riscurilor profesionale folosite deja impreuna cu motivarea echipelor pentru asigurarea luptei impotriva riscurilor profesionale.” Acestea sunt concepute pentru a fi imbunatatite si in functie de feedback-ul utilizarii lor si imbogatite si cu alte practici in viitor.

“Constientizeaza starea in care te afli (sau ce te poate accidenta) astfel incat sa nu gresesti. Adu-ti aminte de incidentele pe care le-ai suferit si ce ai invatat din ele. Priveste si analizeaza persoanele din jur. Descopera indicii care le cresc riscul de accidentare. Nu inceta sa imbunatatesti comportamentul tau si al celor la care tii.”, iata doar cateva din sfaturile Procter & Gamble pentru o mai buna desfasurare a activitatii fiecarei companii, prezentate de George Rusu – HS&E Manager si Cornel Marius Radulescu – IH&S & Fire Protection Leader, in cadrul evenimentului “Workplace Safety Management Forum”.

Speakerii acestei editii au fost reprezentati de experti autentici ai domeniului, precum: Florentina Taudor – Director general, Renania, Dragos Galos – Director Program Vanzari-Asigurari de Viata si Sanatate, Groupama Asigurari Romania, Catalin Velescu – Director General, 3M Romania, Doru Darabont – Director General, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii “Alexandru Darabont”, INCDPM, Steluta Nisipeanu – Secretar Stiintific, INCDPM, Michael Pop – Country Business Leader Fall Protection, Vertiqual Engineering, Raluca Iordache – Cercetător Psiholog, INCDPM, Viorica Petreanu – Cercetator, INCDPM, Madalina Balan – Managing Partner, Hart Consulting, Alin Jalea – HSEQ Manager, Dalkia Romania, Diana Dragoi – Territory Sales Manager Romania & Bulgaria, Ansell Healthcare Europe N.V, Mihnea Bălteanu – Director General, Miso, Cornel Marius Radulescu – IH&S & Fire Protection Leader, Procter & Gamble, George Rusu – HS&E Manager, Procter & Gamble, Mihai Fuior – Safety Manager, Danone Romania.

Conferinta s-a bucurat de sprijinul partenerilor: Renania – in calitate de Presenting Sponsor si 3M Siguranta Personala si Groupama Asigurari – Silver Partners.

“Workplace Safety Management Forum” a fost sustinut si de partenerii media: Marketing Portal, Romania Libera, DoingBusienss.ro, 9AM, Hart Consulting, Revista Miscarea, Gadget Trends, HR Manager, Revista Constructiilor, Romanian Journal of Health Manager.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: