KLM își ia Boeing 787-9 Dreamliner îmbunătățit KLM își ia Boeing 787-9 Dreamliner îmbunătățit
KLM Royal Dutch Airlines anunță începerea operării unui nou tip de aeronavă, Boeing 787-9 ,,Dreamliner’’, dotată cu o serie de îmbunătățiri ce includ un... KLM își ia Boeing 787-9 Dreamliner îmbunătățit

KLM Royal Dutch Airlines anunță începerea operării unui nou tip de aeronavă, Boeing 787-9 ,,Dreamliner’’, dotată cu o serie de îmbunătățiri ce includ un nou design al cabinei, Wi-Fi pentru pasageri și un sistem de divertisment de ultimă generație. Primul zbor al noului Boeing 787-9 este programat pentru data de 22 noiembrie 2015.

Caracteristici de top

Printre cele mai importante caracteristici ale aeronavei sunt noile locuri World Business Class (WBC), care se pot rabata complet la 180 grade și au acces direct la culoar, scaunele de la Economy Class, care se pot rabata cu 40 % mai mult comparativ cu cele din alte avioane Boeing, un sistem de divertisment de ultimă generație și Wi-Fi pentru toți pasagerii care doresc să fie online în timpul zborului lor.

Boeing 787-9 Dreamliner 1Îmbunătățiri tehnice: mai puțin zgomot și un consum redus de combustibil

De asemenea, din punct de vedere tehnic, avionul prezintă numeroase îmbunătățiri. Acesta este echipat cu motoare eficiente, care reduc consumul de combustibil cu cel puțin 20 %, dar și nivelul de zgomotul, cu până la 40 %. Mai mult, noul ,,Dreamliner’’ s-a dovedit a fi un avion de top și la capitolul siguranță, printr-un test care a arătat că acesta poate rezista unor forțe extreme, care echivalează cu 150 % din posibilele forțe pe care le-ar putea întâlni în timpul unui zbor obișnuit.

Viteza de croazieră a unui avion Boeing 787-9 este de 913 km/h, în timp ce viteza sa maximă atinge 954 km/h.

Designul aeronavei este și el modificat, prin contribuția designer-ului olandez Hella Jongerius. Utilizarea unor materiale moi în interior, dar și a unei variații de culori subtile crează o ambianță mai caldă și mai relaxantă, iar sistemul de divertisment, ce cuprinde monitoare de 16 inch la WBC și ecrane cu touchscreen pentru toate clasele, împreună cu conexiunea Wi-Fi, le va oferi pasagerilor posibilitate de a fi conectați online pe tot parcursul zborului.

În plus față de adăugarea celor 10 aeronave Boeing 787-9 la flota sa pe parcursul anului viitor, compania plănuiește să introducă și noul Airbus A350. Dreamliner interior

AIR FRANCE KLM este unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian, la nivel mondial, şi lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. În 2014 AIR FRANCE KLM a transportat peste 87,4 milioane de pasageri şi peste 1,3 milioane de tone cargo. Flota companiei este formată din 546 aeronave, iar reţeaua acoperă 316 de destinaţii din 115 ţări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, şi Amsterdam-Schiphol.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: